Маринована капуста по-корейськи – смачна, ароматна і хрустка
від Denzhyttya
25 Лютого, 2021
Маринована капуста по-корейськи – варіант швидкої закуски і для тих, у кого немає часу готувати звичайну квашену і для любителів гостренького. Готова капуста буде через 10-12 годин, за цей час вона встигне просочитися насиченим маринадом, але залишиться щільною, хрусткою.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 600 г.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 невелика головка.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Перець чилі свіжий (невеликого розміру) – 2 шт.
- Перець запашний – 4-5 горошин.
- Коріандр мелений – 2/3 ч. л.
- Коріандр в зернах – 0,5 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Оцет 9% міцності – 4 ст. л.
- Вода – 1 л.
Приготування:
- Від качана капусти відрізаємо скибочки шириною 3-4 см. Потім ріжемо невеликими квадратиками і розбираємо на шматочки більш тоншій. Висипаємо в глибоку миску.
- Цибулю нарізаємо півкільцями або пір’ям, не надто тонко. Моркву подрібнюємо на тертці корейською короткою соломкою. Або тремо через велику терку. Додаємо цибулю і моркву до капусти.
- Гострий стручковий перець ріжемо кільцями. Для зменшення гостроти насіння прибираємо, якщо готуємо капусту гострою, залишаємо. Часникові зубці нарізаємо пластинами.
- Всипаємо мелений коріандр. Додаємо в овочеву суміш горошини запашного перцю і цілі зерна коріандру.
- Вливаємо в капусту рафіновану соняшникову олію. Все добре перемішуємо і поки відставляємо в сторону.
- Готуємо гарячий маринад-заливку для капусти. Наливаємо в каструльку літр води, додаємо сіль і цукор. Розмішавши, доводимо до кипіння і варимо дві-три хвилини.
- Прибравши каструлю з вогню, вливаємо в маринад столовий 9% оцет. Розмішуємо.
- Заливаємо гарячим маринадом капусту, повністю покриваючи овочі. Якщо маринаду недостатньо, кладемо зверху блюдце або тарілку і ставимо вантаж – маринад виступить поверх овочів, вони будуть закриті. У такому вигляді залишаємо капусту на 10-12 годин при кімнатній температурі.
- Після маринування переставляємо ємність з капустою в холодильник.
Маринована капуста по-корейськи вже готова, але краще дати їй постояти ще день, щоб шматочки рівномірно просочилися ароматним остреньким маринадом. Подаємо закуску злегка охолодженою.
Джерело:
mandarynka.com.ua