Яблучний тимбаль
від Denzhyttya
28 Березня, 2021
Тимбаль – це популярна страва французької кухні.
Нещодавно я навчилася готувати яблучний тимбаль. Головна перевага десерту – повна відсутність тіста! Більш того, для приготування пирога можна взяти звичайні здобні булочки, а можна спробувати булочки бріош.
Інгредієнти
- здобна булочка 4 шт.
- яблуко 3 шт.
- вершкове масло 140 г
- цукор 160 г
- лимон 1 шт.
- яйце 2 шт.
- вершки 100 мл
Приготування
- Очистіть і наріжте яблука тонкими часточками. Збризніть їх лимонним соком.
- Булочки наріжте тонкими пластинками. Змастіть форму для випікання вершковим маслом кімнатної температури.
- Викладіть на дно частину яблук, присипте цукром. Потім сформуйте шар булочок і розподіліть по ним шматочки вершкового масла. Повторюйте шари таким чином, щоб в кінці були булочки.
- Збийте 2 яйця з 100 г цукру в пишну повітряну масу, додайте 1 ст. л. лимонного соку і вершки. Гарненько перемішайте і акуратно залийте пиріг у формі.
- Накрийте форму фольгою і випікайте 50-60 хвилин при 190 ° С. Після перших 20 хвилин зніміть фольгу.
- Накрийте форму плоскою тарілкою і обережно переверніть.
Яблучний тимбаль з вершковим кремом поповнить вашу скарбничку швидких і смачних страв. Будьте готові ділитися рецептом з родичками, сусідками і подружками!
Смачного!