Болгарский шопский салат
від Denzhyttya
28 Березня, 2021
На перший погляд може здатися, що це проста закуска з суміші свіжих овочів. Але після першої ж спроби ви зрозумієте, що смак незвичайний. Як цього добитися? Із задоволенням розповідаю рецепт класичного шопського салату!
Інгредієнти
- болгарський перець 1 шт.
- оливкова олія 60 мл
- цибуля 150 г
- помідор 400 г
- огірки 300 г
- петрушка 10 г
- бринза 200 г
- червоний винний оцет 30 мл
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
- Промийте і очистіть болгарський перець, змастіть його 10 мл оливкової олії, помістіть в форму для випікання і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 ° С.
- Після цього накрийте форму фольгою, дайте перцю охолонути. Очистіть його від шкірки і наріжте скибочками.
- Цибулю наріжте півкільцями, а помідори – часточками. Очистіть огірки від шкірки і наріжте їх кільцями. Порубати петрушку і натріть бринзу на крупній тертці.
- Змішайте всі інгредієнти, заправте салат оливковою олією і оцтом. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
Перед подачею прикрасьте порції болгарського салату маслинами, тертою бринзою і петрушкою. Так він буде виглядати ще ефектніше і смачніше. Закуска не вимагає багато часу: зазвичай я встигну нарізати всі інгредієнти, поки запікається перчик.
Смачного!