У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка

Тісто за цим рецептом прекрасно може зберігатися до 7 днів в холодильнику, і воно жодного разу у мене ще не перекисло. Я роблю таке тісто на весь тиждень, як правило, подвійну порцію, а вранці мої рідні наминають свіженькі булочки або сосиски в тісті, наприклад.

З тістом зручно працювати, не треба присипати поверхню борошном, воно не прилипає ні до столу, ні до рук.

Інгредієнти:

  • борошно – 650 грамів
  • вершкове масло – 200 грамів
  • молоко – 250 мл
  • 2 яйця
  • 11 грамів сухих дріжджів (якщо дріжджі пресовані, їх треба брати в 3 рази більше)
  • чайну ложку солі і 100 грамів цукру (якщо хочеться несолодку випічку, цукор зменшуємо на половину)

Приготування:

  1. Молоко повинно бути теплим, а масло треба розтопити і охолодити до кімнатної температури.
  2. В молоко додаю сіль, цукор і розмішую все, поки кристалики повністю не розчиняться.
  3. Потім по черзі додаю яйця і масло.
  4. Все добре розмішую, щоб продукти добре об’єдналися. Змішую борошно з дріжджами і всипаю їх до рідких інгредієнтів.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
  5. Замішую тісто. Якщо є тістомісильник, можна скористатися ним, якщо такого помічника немає, вимішувати треба руками. До тих пір, поки тісто не стане гладким. На це йде хвилин 15. Тісто треба розминати, розтягувати, можна залишати на столі, щоб воно трохи ущільнилося.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
  6. Якщо часу немає, виручає хлібопічка. Засипаю всі продукти в чашу, ставлю режим замішування тіста і через 20 хвилин все готово. Але повірте, з цим тісто так приємно займатися руками.
  7. Укладаю тісто в пакет і прибираю його в холодильник, на ранок вже можна пекти.
  8. Тісто піднімається і в холодильнику, але не кисне.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
  9. Хоч і на початку воно здається надто м’яким, після холодильника вже не так. Масло застигне трохи і з тістом працювати зручно.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
  10. Відщипую трохи тіста, з урахуванням того, скільки знадобиться, інше прибираю назад в холодильник.
  11. Можна зробити булочки з родзинками. Тісто скачати в джгутики.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
  12. І поступово розкачати по черзі в невеликі пласти. Треба розкачати всі джгутики по черзі, щоб клейковина трохи розслаблялася і тісто не зменшувалося назад.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
  13. Поступово виходять заготовки потрібної довжини і ширини.
  14. На одну половину викладаю промиті і просушені родзинки, защипуємо край і скачуємо джгут.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
    У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
  15. Далі залишиться скрутити булочки, як равлика, викласти на деко, хай годину розстоюються. Пару раз не вичікувала, поставила в духовку на 30 хвилин, все добре піднялося.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
  16. Перед тим, як булки садити в духовку, змащую їх сумішшю жовтка і молока, будуть блискучі.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка
  17. А ось які сосиски в тісті у мене вийшли.У неділю ввечері роблю тісто на весь наступний тиждень. Щоранку на столі свіжа випічка

А на сьогодні у мене все! Готуйте з задоволенням і приємного апетиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: