Привезла з дачі кошик полуниці і приготувала десерт без випічки
У сезон ягід, гріх не зробити такий ароматний і смачний, дуже корисний десерт за простим і легким рецептом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- полуниця – 300 г;
- печиво – 120 г;
- йогурт натуральний – 400 г;
- вода – 50 мл;
- желатин – 10 г;
- шоколад білий – 2 плитки.
Процес приготування десерту
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати на 15 хвилин.
Полуницю миємо, видаляємо плодоніжки, просушуємо на паперових рушниках і ріжемо часточками.
Форму застеляємо харчовою плівкою, викладаємо на дно і сторони полуничні часточки. Викладаємо все в один шар.
Шоколад топимо будь-яким зручним для вас методом і змішуємо з йогуртом. Якщо крем виходить не солодким, тоді додаємо цукрової пудри за смаком і добре перемішуємо.
Желатин топимо зручним методом і з’єднуємо з кремом, перемішуємо до однорідності.
На дно форми з полуницею виливаємо трохи крему, викладаємо шар печива (будь-яке на ваш смак), крем, полуниця, печиво. Чергуючи всі шари і формуємо торт, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 4 години.
Форму перевертаємо на тарілку, знімаємо, прибираємо плівку і подаємо до столу.