Найсмачніші булочки з корицею та вершковим сиром

Пропонуємо рецепт класичних ніжних булочок із корицею і поливкою з м’якого вершкового сиру. Вони відмінно підійдуть для сніданку: їх можна заготовити напередодні ввечері, а спекти вже вранці. Для цього сформовані булочки потрібно просто залишити на ніч.

Як приготувати сінабони з корицею і вершковим сиром

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка теплого молока;
  • близько 1 ¾ ч. л. сухих розчинних дріжджів;
  • ½ склянки білого цукру;
  • 1/3 склянки пряженого вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 яйця (кімнатної температури);
  • 4 ½ склянки борошна.

Для начинки:

  • 1 склянка коричневого цукру;
  • 2,5 ст. л. меленої кориці (якщо ви не любите насичений смак кориці, варто зменшити кількість);
  • 1/3 склянки розм’якшеного вершкового масла;

Для поливки:

  • близько 230 г м’якого вершкового сиру;
  • ½ склянки розм’якшеного вершкового масла;
  • 3 склянки цукру;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 1/8 ч. л. солі.

Приготування:

1. Молоко підігрійте в мікрохвильовій печі протягом 45−60 секунд. Розчиніть дріжджі в теплому молоці у великій мисці і дайте їм відпочити приблизно 5 хвилин. Додайте цукор, масло, сіль, яйця і борошно. Все добре перемішайте.

2. Замісіть тісто руками у велику кулю. Помістіть у миску, злегка змащену маслом, і щільно накрийте поліетиленовою плівкою. Дайте тесту піднятися в теплому місці приблизно годину або поки воно не збільшиться вдвічі.

3. Тим часом в невеликій мисці ретельно змішайте коричневий цукор і корицю. Тісто треба розкачати на присипаній борошном поверхні в тонкий прямокутний пласт. Змастіть його розм’якшеним вершковим маслом (використовувати потрібно приблизно третину масла від кількості, зазначеного в рецепті). Зверху рівномірно і рясно посипте сумішшю цукру і кориці. Загорніть тісто в рулет, а потім розділіть на 12−18 невеликих булочок однакового розміру.

4. Помістіть булочки в злегка змащену маслом скляну форму для випічки. Потім накрийте і дайте піднятися майже вдвічі, мінімум на 30−60 хвилин. Якщо ви готуєте тісто заздалегідь, варто залишити його на всю ніч.

5. Потім розігрійте духовку до 175−180 градусів. Випікати булочки в розігрітій духовці потрібно до рум’яної скоринки, приблизно 18−20 хвилин.

6. Поки сінабони в духовці, варто приготувати поливку. Це дуже просто. Необхідно лише збити вершковий сир разом з маслом, цукром, ванільним екстрактом і сіллю.

7. Булочки дістаньте з духовки і полийте частиною глазурі, щоб вона розтанула і просочила тісто, дайте трохи охолонути. Потім вилийте решту сирної суміші.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: