Медові курячі крильця

У курячих крилець дуже ніжне м’ясо, можна просто обсмажити на сковорідці і буде смачно. Тільки я вважаю за краще запекти в духовці. Маринади пробувала найрізноманітніші, але зупинилася на цьому. Страва виходить ніжна, смачна з апетитним ароматом.

До речі, такий маринад підійде для будь-якої частини курки, можна хоч цілу тушку натерти і запекти.

Інгредієнти:

  • Соус Теріякі – 3 ст.л.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Суміш перців – 1/2 ч.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Для початку виклала курячі крильця  в миску. Додала соус Теріякі.Медові курячі плечики: майже завжди готую цю частину курки за цим рецептом
  2. Можна замінити на соєвий соус, але смак звичайно не буде таким яскравим.
  3. Додала мелену суміш перців, сіль і тертий на дрібній тертці часник.
  4. Влила квітковий мед і гарненько розтерла руками.Медові курячі плечики: майже завжди готую цю частину курки за цим рецептом
  5. Прикрила плівкою і поставила в холодильник на пару годин, можна залишити на добу.
  6. Для маринаду завжди беру квітковий мед. Якось спробувала з гречаним, мені не сподобався смак і аромат.
  7. Переклала в форму для запікання, накрила фольгою і поставила в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 1 годину.Медові курячі плечики: майже завжди готую цю частину курки за цим рецептом
  8. За 15 хвилин до готовності зняла фольгу, щоб курячі крильця  придбали апетитний золотистий колір.

Гарнір підійде будь-який, але ми любимо їх  їсти просто так, або з соусом Тартар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: