Пиріжки з капустою: як зробити тісто як пух

Сьогодні, дорогі мої, хочу поділитися найсмачнішим і простим рецептом пиріжків з капустяною начинкою. Тісто універсальне, воно підійде для великих пирогів і маленьких, так і начинку можна зробити будь-яку. Якщо будете пекти з солодкою начинкою, то додайте в тісто 3-4 ст.л. цукру.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно – 550 г
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі – 8-10 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.

Начинка:

  • Капуста – 1 качан
  • Яйця – 3 шт.
  • Вершкове масло і соняшникова олія для смаження
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Отже, візьміть велику миску і влийте в неї трохи теплого молока.
  2. Всипте дріжджі і перемішайте. Відразу влийте розтоплене вершкове масло (тільки не гаряче).
  3. Вбийте яйце і перемішайте віночком. Додайте сіль і цукор. Всипте частинами борошно.У мене сьогодні пиріжки з капустою: розповім і покажу, як зробити тісто як пух
  4. Замісити тісто руками. Збризніть миску і тісто соняшниковою олією.
  5. Затягніть плівкою і поставте в тепле місце хвилин на 40.
    ПОРАДА! Всипати борошно частинами, можливо буде потрібно трохи більше або менше борошна.
    У мене сьогодні пиріжки з капустою: розповім і покажу, як зробити тісто як пух
  6. Як тільки тісто піднялося, обімніть його руками і залиште хвилин на 20.
  7. Капусту наріжте, викладіть в сковорідку, влийте 70-100 мл води, прикрийте кришкою і тушкуйте до випаровування рідини.
  8. Як тільки капуста розм’якла, а рідина випарувалася, додайте соняшникову олію і вершкове масло 1:1.
  9. Обсмажте до рум’яності на середньому вогні, посоліть.
  10. Додайте нарізані варені яйця.У мене сьогодні пиріжки з капустою: розповім і покажу, як зробити тісто як пух
  11. Перемішайте і остудіть.
  12. Тісто розділіть на порції. У мене вийшло 25 штук.У мене сьогодні пиріжки з капустою: розповім і покажу, як зробити тісто як пух
  13. Розкатайте заготовку з тіста. Викладіть начинку і защипніть краї.У мене сьогодні пиріжки з капустою: розповім і покажу, як зробити тісто як пух
  14. Деко застеліть пергаментом і викладіть пиріжки швом вниз.
  15. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до рум’яності.У мене сьогодні пиріжки з капустою: розповім і покажу, як зробити тісто як пух
  16. Час випікання залежить від духовки, мені треба було 25 хвилин.
  17. Гарячі пиріжки змастіть вершковим маслом, накрийте рушником і залиште до повного охолодження.У мене сьогодні пиріжки з капустою: розповім і покажу, як зробити тісто як пух

Пиріжки шалено смачні вийшли, рекомендую.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: