Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте. Лінивий салат на зиму

Консервований салат-асорті з різних овочів, виходить дуже смачним, зі свіжим ароматом. Готування не займає багато часу, зате взимку ви отримаєте справжнє задоволення від салату.

Інгредієнти:

  • кабачки і огірки по 600 г;
  • цибуля, 300 г;
  • солодкий перець, 250 г;
  • морква, 200 г;
  • кріп і петрушка по пучку;
  • цукор, 4 ст.л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • перець чорний, 0.5 ч.л;
  • приправа для моркви по-корейськи, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 80 мл;
  • оцет 9%, 60мл.

Приготування:

  1. Огірки, кабачки, солодкий перець і моркву ріжемо соломкою. Цибулю – тонкими півкільцями. Зелень дрібно січемо.
  2. Складаємо всі продукти у велику ємність і насипаємо цукор, сіль, перець, оцет, приправу для корейської моркви, олію. Перемішуємо овочі дуже добре.
  3. Накриваємо кришкою і залишаємо на 3 години, періодично перемішуючи.
  4. Розкладаємо в чисті банки, трамбуємо і накриваємо кришками.Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте. Лінивий салат на зиму
  5. Ставимо банки в каструлю на рушник. Наливаємо теплу воду.
  6. Після того, як вода закипить, стерилізуємо 15 хвилин.Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте. Лінивий салат на зиму
  7. Щільно закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо, залишаємо остигати.
  8. На зберігання ставимо заготовку в підвал або в комору.Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте. Лінивий салат на зиму

Салат я не тільки просто подаю до обіду або вечері, він гідний навіть святкового столу, всім моїм гостям він дуже подобається. При подачі можна трохи скропити оцтом яблучним і нерафінованою олією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: