Минтай в гірчично-сметанному соусі. Ароматна рибка в духовій шафі
від Denzhyttya
25 Липня, 2021
Минтай в гірчично-сметанному соусі виходить ніжним і ароматним, просто пальчики оближеш.
Інгредієнти:
- Риба минтай – 800-900 грам
- Вода – 50 мілілітрів
- Майонез – 40 мілілітрів
- Сметана – 110 грам
- Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка
- Рибні приправи – 1 чайна ложка
- Цибуля – 1 штука
- Морква – 1 штука
- Сіль за смаком
Приготування:
- Порційними шматочками сформуйте чисту очищену рибу без плавників і хвоста.
- Посоліть, додайте спеції, вимішайте і чверть години маринуйте.
- Кубиками наріжте цибулю, грубо натріть моркву.
- На сковорідці з олією смажте овочі 5-6 хвилин, не забуваючи помішувати.
- Покладіть в змащену олією форму підготовлену рибу, шар риби повинен бути один.
- Обсмажені овочі одним шаром розкладіть поверх.
- Для соусу з’єднайте гірчицю, сметану, воду, майонез, сіль. Ретельно все вимішайте до однорідності. Можете трохи посипати чорним перцем.
- До риби присипте соус, духовку розігрійте до 180 градусів. Готуйте рибу майже півгодини.
- Подайте в гарячому вигляді з гарніром або як самомтійну страву.
Джерело:
mandarynka.com.ua