Фаршировані перці в сметанному соусі

Така страва виходить ситною, смачною і корисною. Запропонувати її можна всім без винятку, і навіть дітям. Фарш для страви використовуйте будь-який, який вам більше подобається: від птиці до яловичини або свинини. Фаршировані перці в сметанному соусі за рецептом тушкуються, але також їх можна запікати в духовці. У такому випадку замість каструлі використовуйте форму відповідного об’єму.

Інгредієнти:

  • 12 перців
  • 600 г фаршу домашнього приготування
  • 1,5 ст. рису білого
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 2-3 зубочки часнику
  • Сіль, перець мелений
  • 1-2 ст. л. пасти томатної
  • 200 г сметани
  • 2-3 лаврових листки
  • 2-3 ст. л. олії соняшникової

Приготування:

  1. Рис промийте, поставте відварюватися в сотейнику з пропорцією 1 до 1. Готуйте на слабкому вогні, поки рис не вбере всю вологу.
  2. Овочі очистіть, подрібніть кубиками цибулю, натріть на тертці моркву, часник посічіть дрібно ножем.
  3. Перці очистіть від серцевини, акуратно зрізавши ножем верхівку. Або використовуйте підготовлені заморожені.
  4. Використовуйте підготовлений заздалегідь фарш або подрібніть м’ясо обраного виду на м’ясорубці. Якщо ви готуєте вегетаріанську версію або страву в пост, замініть м’ясний фарш подрібненими грибами. Використовуйте 800-1 кг печериць або будь-які інші доступні гриби.
  5. Розігрійте сковорідку з 2 ст. л. олії соняшникової. Викладіть цибулю і моркву, підрум’яньте злегка, доведіть до напівготовності. Регулярно помішуючи, щоб овочі біля країв не підгорали.
  6. Викладіть 2/3 готових овочів в миску.
  7. До овочів додайте рис, перемішайте. Дайте трохи охолонути суміші, потім додайте до неї фарш. Посоліть, поперчіть, додайте подрібнений часник. Ретельно перемішайте компоненти начинки. Наповніть фаршем перці щільно.
  8. Помістіть перці в каструлю широку вертикально так, щоб відрізаний верх з начинкою опинився вгорі.
  9. Залийте водою до трохи більше половини рівня перців, поставте тушкуватися на слабкому вогні на 30-40 хвилин.
  10. Тим часом приготуйте заправку: в мисці змішайте сметану, овочі, що залишилися, томатну пасту. Додайте 1 ч. л. солі, ½ ч. л. меленого перцю і перемішайте гарненько.
  11. Через рекомендований час тушкування вилийте на перці сметанну заправку, викладіть лаврове листя, накрийте кришкою і тушкуйте ще 20-30 хвилин. Слідкуйте, щоб в каструлі була рідина і перці не підгорали. А, якщо необхідно долийте 1-1,5 ст. води.
  12. Готові перці подавайте з соусом і свіжою подрібненою зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: