Асорті: огірки з помідорами і кабачками на зиму – рецепт в одній банці
від Denzhyttya
25 Липня, 2021
Огірки, мариновані з помідорами і кабачками в одній банці, заготовлені на зиму – прекрасний привід пишатися собою і похвалитися перед гостями. Якщо хочете взимку згадати літо, влаштуйте свято дружби з овочів, закатавши їх разом. Асорті з них вийде яскравим, ошатним і неймовірно апетитним, від одного тільки виду відразу підніметься настрій. І не питайте в мене, який рецепт найсмачніший. Їх не багато, але всі вони на вагу золота.
Перед вами практично класичний рецепт заготовки на зиму чудового асорті з смачних і корисних овочів в одній банці.
Візьміть на 3х- літрову банку :
- Огірки, помідори – в довільній кількості.
- Кабачок.
- Цибулина.
- Болгарський перець.
- Зелень петрушки, парасольки кропу.
- Запашний перець – 12-14 шт.
- Чорний перець – 8 шт.
Для маринаду на 2 літри води:
- Оцет 9% – 7-8 чайних ложок.
- Сіль – 2 великі ложки.
- Цукор – 4 великі ложки.
Приготування:
- Заздалегідь замочіть огірки в холодній воді на 1-2 години, в залежності від того, як давно вони були зірвані. Потім відріжте «кінчики», поріжте шматочками.
- Очистіть кабачок від шкірки, наріжте шайбами не більше 1 сантиметра. У молодих овочів насіннєву частину допустимо залишити. Грубе насіння обов’язково видаліть.
- Наріжте цибулину середніми кільцями.
- Почистіть болгарський перець від насіння і перегородок, наріжте півкільцями.
- Великі помідори розділіть на 2-4 частини, дрібні залиште цілими. Не забудьте вирізати біле місце біля плодоніжки.
- У кожну банку киньте чорний перець, запашний перець, 5-6 кілець цибулі, парасольку кропу.
- Покладіть вниз трохи зелені петрушки. Потім відправте кільця болгарського перцю, кабачки.
- Потім покладіть трохи огірків, помідорів.
- Далі знову йде цибуля, кружки кабачків, болгарського перцю. Накрийте овочі ще однією парасолькою кропу, киньте пару горошин перцю. Додайте огірки, помідори.
- Закип’ятіть воду, залийте овочі. Прикрийте кришками, залиште на 10 хвилин, щоб овочі гарненько прогрілися.
- Злийте настій назад, в каструлю, знову закип’ятіть. І знову розлийте по банках. Прогрівайте заготовку ще 10 хвилин.
- Поверніть настій в каструлю, додайте цукор, сіль. Дайте закипіти, дочекайтеся, поки не розчиняться кристали спецій.
- Налийте в кожну банку оцет. Відразу залийте маринадом і закатайте під ключ.
- Охолодіть банки в перевернутому стані, тепло укутавши ковдрою. Потім перевірте, чи не підтікає маринад, і віднесіть на постійне місце зберігання.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки