Асорті: огірки з помідорами і кабачками на зиму – рецепт в одній банці

Огірки, мариновані з помідорами і кабачками в одній банці, заготовлені на зиму – прекрасний привід пишатися собою і похвалитися перед гостями. Якщо хочете взимку згадати літо, влаштуйте свято дружби з овочів, закатавши їх разом. Асорті з них вийде яскравим, ошатним і неймовірно апетитним, від одного тільки виду відразу підніметься настрій. І не питайте в мене, який рецепт найсмачніший. Їх не багато, але всі вони на вагу золота.

Перед вами практично класичний рецепт заготовки на зиму чудового  асорті з смачних і корисних овочів в одній банці.

Візьміть на 3х- літрову банку :

  • Огірки, помідори – в довільній кількості.
  • Кабачок.
  • Цибулина.
  • Болгарський перець.
  • Зелень петрушки, парасольки кропу.
  • Запашний перець – 12-14 шт.
  • Чорний перець – 8 шт.

Для маринаду на 2 літри води:

  • Оцет 9% – 7-8 чайних ложок.
  • Сіль – 2 великі ложки.
  • Цукор – 4 великі ложки.

Приготування:

  1. Заздалегідь замочіть огірки в холодній воді на 1-2 години, в залежності від того, як давно вони були зірвані. Потім відріжте «кінчики», поріжте шматочками.
  2. Очистіть кабачок від шкірки, наріжте шайбами не більше 1 сантиметра. У молодих овочів насіннєву частину допустимо залишити. Грубе насіння обов’язково видаліть.
  3. Наріжте цибулину середніми кільцями.
  4. Почистіть болгарський перець від насіння і перегородок, наріжте півкільцями.
  5. Великі помідори розділіть на 2-4 частини, дрібні залиште цілими. Не забудьте вирізати біле місце біля плодоніжки.
  6. У кожну банку киньте чорний перець, запашний перець, 5-6 кілець цибулі, парасольку кропу.
  7. Покладіть вниз трохи зелені петрушки. Потім відправте кільця болгарського перцю, кабачки.
  8. Потім покладіть трохи огірків, помідорів.
  9. Далі знову йде цибуля, кружки кабачків, болгарського перцю. Накрийте овочі ще однією парасолькою кропу, киньте пару горошин перцю. Додайте огірки, помідори.
  10. Закип’ятіть воду, залийте овочі. Прикрийте кришками, залиште на 10 хвилин, щоб овочі гарненько прогрілися.
  11. Злийте настій назад, в каструлю, знову закип’ятіть. І знову розлийте по банках. Прогрівайте заготовку ще 10 хвилин.
  12. Поверніть настій в каструлю, додайте цукор, сіль. Дайте закипіти, дочекайтеся, поки не розчиняться кристали спецій.
  13. Налийте в кожну банку оцет. Відразу залийте маринадом і закатайте під ключ.
  14. Охолодіть банки в перевернутому стані, тепло укутавши ковдрою. Потім перевірте, чи не підтікає маринад, і віднесіть на постійне місце зберігання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: