Варення за 3 хвилини: економить цукор! Густе варення, як конфітюр
від Denzhyttya
28 Липня, 2021
Рецепт мені подобається через економність використання цукру. На виході виходить густе і ароматне варення, яке можна варити з будь-якої ягоди. Звичайно, якщо ви ласуни, то можна зробити солодшим.
Інгредієнти:
- полуниця, 1кг;
- цукор, 500 г;
- кислота лимонна, третина ч.л;
- желфікс 1 упаковка на 2 частини ягід.
Приготування:
- Полуницю можна замінити будь-якими ягодами і фруктами. Останні просто потрібно порізати на порційні шматочки, розміри беріть на свій смак.
- Ягоди промиваємо і просушуємо, щоб не залишалося води.
- Другу частину ягід перебиваємо занурювальним блендером, а решту порізати шматочками або залишити цілим.
- Змішуємо ягідну масу з цукром і желфіксом.
- Доводимо масу до кипіння, постійно перемішуючи і варимо на невеликому вогні близько 3 хвилин. Не забуваємо прибирати піну.
- Розкладаємо варення в сухі, попередньо стерилізовані банки, закручуємо стерилізованими кришками і перевертаємо.
- Залишаємо остигати і ставимо на зберігання в підвал або комору.
- Такий джем дуже підходить до млинців, з ним я роблю рулети, використовую в якості прошарку для тортів і додаю в різні десерти.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки