Огірки в томатному маринаді. Мабуть, найсмачніші консервовані огірки, які я пробувала

Один з небагатьох, дуже вдалих рецептів огірків. Використовуючи томатну пасту, отримуємо пікантний і ароматний маринад, завдяки якому огірочки виходять щільними і хрусткими.

Інгредієнти:

  • огірки
  • вода, 1 л
  • цукор, 1 склянка
  • сіль, 1.5 ст.л
  • томатна паста, 2 ст.л
  • оцет 9%, 70 мл (6%. 100 мл)

Приготування:

  1. Огірки краще брати невеликі, міцненькі. Якщо вони мляві, краще помити кілька разів, змінюючи воду, потім залити чистою і холодною водою на кілька годин. Хвостики відрізаємо.
  2. У чисті банки на дно укладаємо будь-яку зелень для консервації, зубчики часнику за смаком.
  3. Укладаємо огірки і заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 5 хвилин.
  4. Воду зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо на 5 хвилин огірки.
  5. Зливаємо воду і в ній розчиняємо сіль і цукор, томатну пасту, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
  6. Вливаємо в маринад оцет, розливаємо по банках і закручуємо кришками.Огірки в томатному маринаді. Мабуть, найсмачніші консервовані огірки, які я пробувала
  7. Перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо остигати.
  8. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Якщо у вас немає томатної пасти, але є гострий кетчуп, робіть з ним, тільки оцту додайте менше, в соусі він вже присутній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: