Приготовлені так курячі котлети ніколи не виходять сухими!

Котлети – відомий і дуже улюблений усіма продукт. Багато господинь вважають, що з курки не можна приготувати соковитих і смачних котлет. Тому сьогодні я поділюся рецептом котлет з курячого філе, які ніколи не вийдуть у вас сухими!

Приготовані за цим рецептом курячі котлетки виходять ніжними, м’якими, повітряними, рум’яними і звичайно ж соковитими. З 1 кг м’яса у вас вийде дуже багато смачних котлет, якими ви нагодуйте всю сім’ю.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе
  • 2 яйця
  • 100 г манної крупи
  • 1 велика цибулина
  • сіль, чорний перець за смаком
  • улюблені спеції для курячого м’яса за смаком
  • 200 мл вершків 10%

Приготування:

  1. Для приготування курячих котлет я завжди використовую 500 г курячого філе з грудки і 500 г курячого філе з стегон. М’ясо гарненько промиваємо і викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати вологу. Потім нарізаємо філе на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Одну велику цибулину нарізаємо дрібними кубиками.
  3. У мисці з’єднуємо курячий фарш, цибулю, яйця, манну крупу, сіль, чорний мелений перець, сушений часник, трави або свої улюблені спеції для курячого м’яса за смаком. Курячий фарш гарненько перемішуємо і відбиваємо, після чого прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
  4. Щоб котлетки вийшли міцними, ніжними, не розвалилися при готуванні фарш потрібно обов’язково відбивати.Приготовлені так курячі котлети ніколи не виходять сухими!
  5. Формуємо невеликі котлети і обсмажуємо на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку на добре розігрітій сковорідці, яку трохи змащуємо соняшниковою олією.
  6. Завдяки манній крупі, котлети будуть добре тримати форму, виходять рум’яними, дуже красивими, апетитними.Приготовлені так курячі котлети ніколи не виходять сухими!
  7. Курячі котлети перекладаємо в форму для запікання.
  8. Вливаємо в форму 200 мл 10% вершків (можна замінити молоком).Приготовлені так курячі котлети ніколи не виходять сухими!
  9. Форму, накриту фольгою, прибираємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин, через 15 хвилин фольгу прибираємо.Приготовлені так курячі котлети ніколи не виходять сухими!

Виходять неймовірно смачні, соковиті, ніжні, дієтичні курячі котлети, також з вершків виходить дуже смачний соус, яким поливаємо гарнір.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: