Паста з болгарського перцю, смачна як ікра. Універсальна приправа до всіх страв на зиму

Густа, ароматна, пікантна і дуже смачна паста – соус, прекрасно підходить до будь-якої страви. Я додаю її і в борщі, в овочеве рагу, подаю як соус до м’яса і риби.

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 2 кг
  • хмелі-сунелі і сухий базилік – по 0.5 ч.л
  • сіль – 2 ч.л
  • перець чорний – 0.5 ч.л
  • перець гострий – 1 ч.л

Приготування:

  1. Перець промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.
  2. Викладаємо перець на деко, застелене пергаментом.
  3. Духовку розігріваємо до 250 градусів і запікаємо перець 20 – 30 хвилин.
  4. За цей час необхідно перець перевернути кілька разів, щоб він запікався рівномірно.
  5. Виймаємо з духовки і укладаємо перець в пакет, зав’язуємо і залишаємо на 5 хвилин.
  6. Це необхідно зробити для того, щоб шкірка з перцю легко відходила.
  7. Знімаємо шкірку, прибираємо плодоніжки і насіння.
  8. Шматочки перцю перебиваємо занурювальним блендером.
  9. Додаємо в пасту всі приправи, сіль, варимо після закипання 10 хвилин.
  10. Пробуємо на сіль і приправи, якщо щось мало, додаємо ще й варимо на невеликому вогні 25 хвилин.
  11. Якщо ви будете їсти пасту, тоді просто виливаємо в баночку і залишаємо охолонути, потім закриваємо кришкою і ставимо в холодильник.
  12. Якщо ви консервуєте, тоді розливаємо по банках, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо охолоджуватися.
  13. Зберігаємо в підвалі або в коморі. Не забувайте, що використовуємо стерилізовані банки і кришки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: