Дуже смачна зелена аджика «Смарагдова»
від Denzhyttya
3 Серпня, 2021
Таку аджику я готую з зеленого перцю – виходить дуже гарний і оригінальний соус, який відмінно підходить до різних страв.
Інгредієнти:
- перець болгарський зелений, 1.5 кг (чищений)
- часник, 3 головки
- гострий перець, 2 шт
- цукор, 100 г
- сіль, 2 ст.л
- оцет винний, 50 мл або 9%
Приготування:
- Перець ріжемо шматочками і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
- Гострий перець також ріжемо шматками, часник очищаємо. Подрібнюємо їх також за допомогою блендера.
- Змішуємо всі овочі, додаємо сіль і цукор, оцет, перемішуємо. Залишаємо на столі на 25 хвилин, періодично помішуючи.
- Розкладаємо соус в чисті і сухі баночки. Закручуємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник.
- Можна поставити баночки і в холодний погріб, в холоді соус буде довго зберігатися.
Така аджика виходить з багатим вмістом вітамінів – ми масу не варимо і всі корисні речовини залишаються.
Підходить соус до м’ясних і рибних страв, він дуже ароматний і смачний.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua