Помідори по-фінськи на зиму. Ділюся рецептом
від Denzhyttya
6 Серпня, 2021
Люблю рецепт цієї заготовки, помідори на смак, як свіжі! Відмінний вихід, добре зберігаються і готуються легко!
Інгредієнти:
- помідори 4 кг.
- цибуля 1 кг.
Розсіл на 1 літр води
- сіль 1 ст.л. (З невеликою гіркою)
- цукор 1,5 ст.л.
- оцет (9%) 50 мл.
Приготування:
- Насамперед цибулю нарізаємо напівкільцями. Відправляємо в друшляк і обдаємо кип’ятком (обшпарюємо). Так ми позбавляємося від цибулевої гіркоти.
- Всі помідори добре миємо й нарізаємо на часточки (невеликі можна порізати навпіл). У мене сорти сливовидні, дуже гарні для заготовок.
- Частину цибулі розкладаємо на дно підготовлених банок (у мене чисті, стерильні по 0,5 л).
- Нарізані помідори щільно розподіляємо по банкам. 4 кг розійшлося на 14 баночок.
- Зверху викладаємо решту цибулі, робимо таку цибулеву шапку.
- Готуємо маринад, тут все просто. Закипіла вода, додаємо сіль, цукор і оцет.
- Ми для консервації використовуємо винний 6% оцет (коли треба перераховуємо).
- У рецепті даю пропорції на 1 літр води зі столовим 9% оцтом.
- Розливаємо маринад по банках, прикриваємо кришками.
- І відправляємо в каструлю на стерилізацію (банки в каструлі заливаємо гарячою водою до звуження горлечка, по “плечики”).
- Стерилізуємо 5 хвилин після закипання води в каструлі.
- Після чого добре закриваємо кришки і прибираємо під ковдру, повільно остигати.
- Ми зберігаємо ці заготовки в підвалі, але думаю такі помідори добре стоятимуть і в квартирі (в темному, прохолодному місці).
Спробуйте, готуйте, це смачно!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки