Баклажани з печерицями на зиму. Дуже смачний рецепт

Провела я ревізію на полицях із зимовими заготовками і зрозуміла, що мені терміново потрібно доповнити запаси синенькими. Цього разу готувати буду салат.

Готуйтеся записувати рецепт баклажанів з печерицями.

Інгредієнти:

  • баклажани 1,5 кг
  • печериці 500 г
  • Цибуля 0,5 кг
  • часник 5 зуб.
  • соняшникова олія 120 мл
  • майонез 5 ст. л.
  • сіль 2 ч. Л.
  • оцет 2 ст. л.

Приготування:

  1. Помийте баклажани, обріжте краї і наріжте овочі квадратиками  1,5-2 см. Перекладіть їх в каструлю з киплячою солоною водою (на 1 л – 1 ст. л. солі). Варіть 2 хвилини після закипання, потім відкиньте на друшляк.варені баклажани
  2. Наріжте гриби пластинками і обсмажте на розігрітій сковороді з соняшниковою олією (30 мл) протягом 10 хвилин, періодично перемішуючи.смажені печериці
  3. Коли вода з баклажанів стече, розділіть їх навпіл і обсмажте кожну частину в 30 мл соняшникової олії на сильному вогні протягом 5 хвилин.смажені баклажани
  4. Наріжте цибулю  і обсмажте в олії до прозорості. Змішайте всі овочі, видавіть часник, додайте сіль, оцет і майонез. Добре перемішайте.овочевий салат на зиму
  5. Розкладіть салат по банках, злегка утрамбовувавши, щоб не було порожнечі. Накрийте кришками і поставте в каструлю з тканинною серветкою на дні. Налийте води стільки, щоб вона доходила по «плечики» банок.стерилізація заготовок
  6. Стерилізуйте 20 хвилин після закипання. Потім витягніть і гарячими закрутіть. Переверніть банки і залиште до повного охолодження.баклажани з грибами

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три півлітрові баночки. Це за умови, що після дегустації баклажанного салату що-небудь залишиться. У мене перша партія в банки так і не потрапила. Майже все з’їли в цей же день. Але нічого, приготувала ще. І вам раджу!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: