Багатошаровий вишневий торт з сметанково-вершковим кремом

Багатошаровий вишневий торт зі сметанково-вершковим кремом став хітом в нашій родині. Хотіла б сказати, що випікаю його тільки в особливих випадках. Іноді згадую про його смак,  кидаю все і приступаю до приготування. Дуже подобається !

У цьому рецепті найбільше часу займає підготовка ягід. Тому почати раджу саме з неї. Випікання шоколадних коржів – процес трудомісткий, проте займає він менше години. Я сприймаю його як свого роду медитацію і повністю насолоджуюся процесом, слухаючи аудіокнигу. Іноді це єдиний час, коли вдається щось почитати. З цим рецептом треба повозитися, але результат того вартий! Спробуйте!

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно 345 г
  • цукор 210 г
  • вершкове масло 105 г
  • мед 4 ст. л.
  • какао-порошок 70 г
  • яйце 3 шт.
  • ром 1 ст. л.
  • сода 9 г
  • вишня 500 г
  • вода 3 ст. л.
  • ваніль за смаком
  • кукурудзяний крохмаль 12 г
  • сметана 400 г
  • вершки 350 г
  • цукрова пудра 130 г

Приготування:

  1. Для початку підготуйте вишню. Якщо використовуєте свіжу, то витягніть кісточки. Покладіть ягоди в сотейник, засипте цукром (80 г), залийте водою і додайте паличку ванілі. Злегка прогрійте.
  2. Змішайте 3 ст. л. води і кукурудзяний крохмаль і влийте суміш в теплі вишні. Доведіть до кипіння, потім проваріть пару-трійку хвилин.
  3. Влийте 1 ст. л. рому, проваріть ще кілька секунд, зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою протягом двох годин. Тим часом приготуйте шоколадні коржі.
  4. Потримайте мед на водяній бані до повного розтоплення продукту, потім додайте соду. Мед почне пінитися.вишневий торт рецепт
  5. Безперервно помішуючи віночком, продовжуйте варити ще хвилину. Додайте нарізане кубиками масло і дайте йому повністю розтопитися.
  6. Тим часом збийте яйця з цукром (130 г) протягом 1 хвилини. Додайте їх в масляно-медову суміш і продовжуйте варити ще 30 секунд. Зніміть масу з вогню і відразу ж просійте в неї борошно і какао. Замісіть злегка тягуче тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 1 годину.
  7. Розділіть тісто на 14 рівних частин. Візьміть одну частину і розкачайте її в тонкий пласт. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 2-3 хвилини.
  8. Вийміть корж з духовки і, поки він теплий, виріжте з нього квадрат зі стороною 16 см. Охолодіть на решітці. Поки випікається один корж, підготуйте наступний.вишневий торт
  9. Приготуйте сметанно-вершковий крем. Попередньо поставте миску і віночок в холодильник на 10 хвилин. У охолодженої мисці змішайте сметану, вершки і цукрову пудру. Збийте до пишності.
  10. Зберіть торт. Відкиньте вишні на сито, щоб стекла зайва рідина. Кожен корж промажте двома столовими ложками крему і рівномірно розкладіть вишні. Трохи крему залиште для обмазки. Закрийте торт плівкою і відправте в холодильник на 3 години, щоб коржі розм’якшилися. Потім змастити його кремом.шоколадно вишневий торт

Коржі після випічки виходять сухими і ламкими, але вони дуже добре просочуються кремом. Багатошаровий вишневий торт – надзвичайний смаколик, від якого неможливо відірватися. Приготуйте і переконайтеся в цьому самі!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: