Салат з тунцем і помідорами
від Denzhyttya
14 Серпня, 2021
Традиційно для цього простого салату використовується рикотта. Її можна замінити на моцарелу і навіть домашній сир. Основний інгредієнт – тунець! Краще використовувати консервований у власному соці.
Інгредієнти:
- помідор 250 г
- консервований тунець 130 г
- сир Рікотта 100 г
- кінза 35 г
- часник 3 зуб.
- лимонний сік 1 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- гірчиця 1 ч. Л.
- пармезан 30 г
Приготування:
- Помідори розрізати навпіл і виберіть з них м’якоть з насінням. Для цього салату використовується тільки пружна частина помідорів.
- Приготуйте заправку: дрібно нарізану кінзу змішайте з лимонним соком, гірчицею, часником, сіллю і перцем. Дайте постояти 5 хвилин.
- Потім змішайте тунець з помідорами, рікоттою і заправкою. Готово! Можна викласти шарами: спочатку половина томатів, потім тунець, заправка, рикотта і знову томати.
Не поспішайте зливати рідину з банки з тунцем – краще додайте сік в соус, щоб зробити смак страви ще яскравіше. Подають салат холодним, іноді додаючи в нього відварені яйця. Радимо спробувати класичний варіант в першу чергу.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya