Картопляні ковбаски, які найкраще смакують зі сметаною або кефіром
від Denzhyttya
16 Серпня, 2021
Сьогодні ми поділимося цікавим рецептом, який був у нас колись дуже популярним і досі таким залишається в Литві і Латвії. Картопляна “ковбаса” – незабутня страва, яку іноді називають словом «Ведарай».
Інгредієнти:
- 1 головка часнику
- 2 великі цибулини
- 1 кг картоплі
- 700 г свинячого фаршу
- 250 г сала
- приправи за смаком
Приготування:
- Спершу потрібно подрібнити картоплю, цибулю і часник. Можете скористатися великою теркою, м’ясорубкою або кухонним комбайном.
- Відставте миску з подрібненими овочами в сторону. Потрібно почекати, поки з них стече сік.
- Тим часом потрібно нарізати сало дрібними кубиками. Якщо ви готуєте фарш вдома, то зараз можна подрібнити необхідну кількість м’яса.
- Тепер потрібно добре змішати овочі з салом і фаршем. Також додайте солі і спецій за смаком.
- Потім підготуйте кишки і пристосування для їх нашпиговування.
- Готові ковбаски перед запіканням потрібно наколоти товстої голочкою. Це потрібно для того, щоб кишки з м’ясом не “вибухнули”. Чим більше зробите маленьких наколів, тим краще.
- Запікати картопляні ковбаски потрібно приблизно 45 хвилин при температурі 180 градусів. Потім потрібно зменшити температуру до 160 градусів і випікати приблизно 20 хвилин. І під кінець потрібно підняти температуру до 200 градусів на 5 хвилин, щоб запеклася зверху скоринка.
- Картопляна ковбаса – це одна з найсмачніших страв, на думку автора цього рецепта. Її не потрібно подавати до гарніру, тому що це самостійна страва. Найкраще подавати зі сметаною або кефіром.
Смачного!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки