Маринований м’який сир з йогурту

Сирна нарізка – невід’ємна частина кожного святкового столу. Бутерброд завжди смачніше з скибочкою сиру. Не зайвим буде і рецепт маринованого м’якого сиру в ароматному маслі. Така універсальна закуска повинна бути в арсеналі будь-якої господині. Що за сир з йогурту? Просто незрівнянний!

Домашній сир з двох інгредієнтів приготувати простіше простого. Вам потрібно тільки чекати. А коли прийде час, скласти сирні кульки разом зі спеціями в банку, залити олією, і почекати ще трохи. Після чого насолоджуватися чудовим смаком м’якого сиру.

Інгредієнти:

  • йогурт 800 г
  • сіль 1,5 ч. л.
  • часник 3 зуб.
  • розмарин 5 г
  • перець духмяний 6 шт.
  • перець чилі 1 шт.
  • соняшникова олія 100 мл

Приготування:

  1. Змішайте йогурт без добавок з сіллю. Помістіть сито в глибоку миску. Складіть марлю в 4 шари, накрийте сито і викладіть йогурт, покладіть на марлю важиль і  відправте йогурт в холодильник на 3 доби.
  2. За цей час сироватка стікає, і у вас вийде м’який домашній сир. Змастіть руки олією, відокремте чайну ложку сиру і скачайте кульку. Повторіть з усією сирною масою.
  3. На дно банки викладіть половину гілочки свіжого розмарину, 3 шт.запашного перцю, половину порізаного кільцями чилі і часнику. Влийте трохи олії і викладіть частину сирних кульок.
  4. Додайте  спеції, що залишилися ,трохи лії і всі кульки сиру. Олії повинно бути стільки, щоб повністю покрити сир. Закрийте банку і відправте в холодильник ще на 3 доби.сирні кульки в маслі
Сирну закуску можна їсти просто намазуючи на хліб. А можна додавати в салати, заправляючи їх ароматним маслом з банки. Маринований сир чудовий у будь-якому варіанті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: