Маринована цибуля
Ріпчаста цибуля в сирому вигляді додають до багатьох страв, найчастіше в салати. Ось тільки гострий смак і різкий запах цього пікантного овоча до вподоби не всім. Звичайно, солодкий цибулька з легкою гіркуватістю надає салатам і закусок гостроти, але що робити, якщо вам попався занадто гіркий сорт?
Існує простий і перевірений спосіб замаринувати цибулю перед додаванням до основної страви. Після такої обробки цибулю можна використовувати навіть як самостійну закуску, Яка підходить до м’яса, відварених овочів і просто до хліба. Ароматна, хрустка і солодкувата цибулька змінить ваше ставлення.
Оцет використовуйте 9% -й, а воду попередньо прокип’ятіть і остудіть. Слід врахувати, що червону і білу цибулю маринують окремо.
Інгредієнти:
- Цибуля 3 шт.
- вода 1 скл.
- оцет 4 ст. л.
- цукор 1 ст. л.
- сіль 1 ч. Л.
- кріп за смаком
Приготування:
- Цибулю наріжте кільцями або півкільцями.
- Змішайте крижану кип’ячену воду, оцет, сіль і цукор. Досягніть повного розчинення сипучих компонентів.
- Залийте цибулю маринадом і залиште на 20 хвилин. Злийте рідину перед подачею – цибуля готова до вживання!
Подавати мариновану цибулю можна не тільки до м’яса і риби. Її також використовують для приготування салатів і соковитих бургерів. Якщо вам не подобається гіркий присмак, використовуйте більш делікатну червону цибулю (її ще називають ялтинською).
Смачного!