Шоколадний торт «Ніченька»
від Denzhyttya
18 Серпня, 2021
Якщо ти любиш випічку і шоколад, то сьогодні ми поділимося досить хорошим рецептом. Ним поділилася Світлана Писанко на своєму каналі. Нам рецепт дуже сподобався, тому ми вирішили пооділитися цим рецептом з вами.
Інгредієнти:
Інгредієнти для тіста
- 200 г борошна
- 5 яєць
- 250 г цукру
- 35 г какао
- 100 мл води
- 130 мл рослинного масла
- 5 г розпушувача
- 0,5 ч. л. солі
Інгредієнти для крему
- 500 мл вершків
- 200 мл сметани
- 150 г цукрової пудри
- щіпка ваніліну
Приготування:
- У невеликий сотейник висипте какао і більшу частину цукру, але не весь. Також додайте воду і рослинне масло.
- Далі поставте сотейник на вогонь, постійно помішуйте масу віночком. У результаті повинна вийти однорідна рідка шоколадна маса.
- Поки рідина охолоджується, потрібно просіяти борошно. Потім її потрібно перемішати разом з сіллю і розпушувачем. На цьому етапі можете включати духовку для розігріву.
- Тепер будемо збивати яйця. Для цього спочатку змішуйте їх на невеликій швидкості, потім поступово її збільшуйте і додавайте цукор, що залишився. яєчна маса повинна збільшитися в обсязі в 3-4 рази.
- Потім потрібно тонкою цівкою влити шоколадну рідину в яйця і перемішати міксером на найменшій швидкості. Повинна вийти дуже повітряна маса.
- Далі в неї потрібно поступово вмішувати все борошно лопаткою до отримання однорідної маси без грудочок. Тісто не повинно довго стояти, його потрібно відразу ж перекласти в форму для випічки діаметром 24-26 см.
- Випікати бісквіт потрібно при 180 градусах 40-45 хвилин. Обов’язково перевірте його готовність дерев’яною шпажкою, на ній не повинно залишатися тісто.
- Коли бісквіт повністю охолоне, його потрібно вийняти з форми. Нехай добре охолоне.
Крем для торта
- Поки чекаємо охолодження тіста, приготуємо крем. Вершки потрібно збити міксером, вони трохи збільшаться в обсязі.
- Коли вершки почнуть густіти, додайте до них цукрову пудру і перемішайте масу міксером ще раз.
- Після цього потрібно поступово додавати сметану і збивати міксером. Крем повинен вийти густим і щільним.
- Далі збираємо торт. Після повного охолодження бісквіта його потрібно розрізати на 3 коржі.
- Далі в формі для торта викладаємо коржі, по черзі перемазуючи їх кремом. Зверху торт можна прикрасити тертим шоколадом і дрібно нарізаними горіхами.
Ось такий смачний і простий шоколадний торт у нас вийшов.
Смачного!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya