Гарячі бутерброди з помідорами і сиром
«Іноді можна і полінуватися», – кажу я собі, коли готувати зовсім немає бажання. Але голодним все одно ніхто не залишається. Знаю, як нагодувати всіх швидко, а головне смачно. Гарячі бутерброди з помідорами і сиром вже давно стали традиційними перекусом, а іноді і вечерею. Може і калорійно, але встояти складно.
На відміну від класичних бутербродів з ковбасою, в свої я кладу грибну начинку. А два види сиру і томати перетворюють знайоме блюдо в справжній делікатес. В результаті я отримую ситну закуску, що нагадує італійські брускети. Ось що нам знадобиться.
Інгредієнти:
- батон 0,5-1 шт.
- Твердий сир 200 г
- печериці 300 г
- Цибуля 1 шт.
- моцарелла 200 г
- помідор 2 шт.
- майонез 3 ст. л.
- кетчуп 2 ст. л.
- часник 2 зуб.
- орегано 0,5 ч. Л.
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Вимийте гриби і натріть їх на крупній тертці. Цибулю наріжте кубиками і обсмажте в невеликій кількості рослинного масла.
- Потім додайте шампіньйони і готуйте, поки вся вода не випарується, а гриби не підрум’яняться. Посоліть і поперчіть, дайте охолонути.
- Змішайте майонез з кетчупом, видавіть часник. Викладіть 10-12 скибочок нарізного батона на деко, застелене пергаментним папером, і змастіть їх соусом.
- На кожен шматочок хліба викладете скибочку твердого сиру і 1-2 ст. л. смажених грибів. Наріжте 2 великих кульки моцарели і помідори кружечками і розподіліть по батону. Посипте сіллю і сушеним орегано.
- Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте бутерброди 10-15 хвилин, поки моцарелла не розтане.
Логічно, що подавати бутерброди з грибами потрібно гарячими. Тоді сир тягнеться, а підсмажений батон хрумтить. Зазвичай закуска не встигає охолонути. Але якщо таке трапилося, підігрійте її в мікрохвильовій печі або в духовці.
Смачного!