Приголомшливо смачний торт «Катерина»

Це дуже гарний десерт, кожен шар якого, має свій  смак: один шар торта шоколадний, другий – маковий, а третій складається з шоколаду і горішків.

Як просочення для торта, використовується дуже ніжний сметанний крем, який робе смак, ще багатшим і різноманітнішим.

Інгредієнти:

  • борошно, 300 гр
  • цукор, 1.5 склянки
  • сметана, 300 гр
  • яйця, 3 шт
  • какао
  • гашена оцтом сода, 1 ч.ложка
  • волоські горіхи, жменю
  • мак, 1 ч.ложка

Для приготування крему:

  • сметана будь-якої жирності, 600 – 700 гр
  • цукор, 150 гр
  • горіхи і розтоплений або тертий шоколад, як прикраса

Приготування:

  1. Цукор і яйця гарненько збиваємо, вводимо сметану і додаємо борошно, погашену оцтом соду і замішуємо тісто. Масу прибираємо в холодильник на 20 – 30 хвилин.
  2. Готуємо крем: цукор і сметану добре перемішати, але не збивати і також поставити в холодильник.
  3. Поділяємо тісто на три частини, це будуть 3 коржа для торта. В першу частину додаємо мак і добре вимішуємо, потім випікаємо його при температурі 180 градусів.
  4. Другу частину тіста змішуємо з какао і подрібненими горіхами, вимішуємо і випікаємо.
  5. Третій корж змішуємо знову з какао і випікаємо. Цей корж, після того, як він повністю охолоне, наріжте невеликими кубиками.
  6. Приступаємо до збору торта. Перший (нижній) шар з горіхами проколюємо виделкою і промазуємо кремом, накриваємо світлим коржем.
  7. Шоколадні кубики (корж, який ми нарізали), занурюємо в крем і викладаємо на світлий корж гіркою. Тепер всю «конструкцію» поливаємо зверху розтопленим шоколадом або шоколадною глазур’ю, посипаємо подрібненими горішками.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: