Простий перевірений рецепт незрівнянного салату на зиму!
від Denzhyttya
19 Серпня, 2021
Цей рецепт овочевого салату готується без оцту і стерилізації. Це відмінне доповнення до других страв або смачна закусочка до святкового застілля
Інгредієнти:
- баклажани, 2 кг
- перець болгарський, 1 кг
- помідори і цибулю, моркву по 700 г
- яблука, 400 г
- часник, 10 зубчиків
- зелень пучки
- перець
- олія рослинна, 250 мл
- сіль, 2 ст.л
Приготування:
- Овочі добре промиваємо.
- Перець ріжемо шматочками, цибулю – кубиками, моркву тремо на крупній тертці, помідори дрібно ріжемо.
- Баклажани ріжемо кубиком.
- Змішуємо всі овочі і додаємо кубики яблук.
- Якщо у вас гіркий сорт баклажан, ріжемо їх, солимо і залишаємо на 15 хвилин, потім промиваємо чистою водою.
- Тушкуємо овочі на невеликому вогні, солимо, вливаємо олію.
- Всипаємо подрібнену зелень, перемішуємо.
- Тушкуємо овочі близько 50 хвилин, періодично перемішуючи.
- Тепер додаємо пропущений через прес часник і чорний перець, тушкуємо ще 5 хвилин.
- Банки обов’язково стерилізуємо будь-яким, зручним для вас способом.
- Розкладаємо салат по банках, закручуємо кришками, накриваємо рушником і залишаємо до охолодження.
- Зберігаємо в прохолодному темному місці.
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya