Закусочний салат на зиму

Відмінна закуска і доповнення до страв.

Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг
  • болгарський перець – 1 кг
  • помідори – 1 кг
  • цибуля – 1 кг
  • морква – 1 кг
  • огірки – 1 кг
  • сіль – 5 ч.л
  • рослинне масло – 1 ст
  • оцет 7% – 1 ст
  • цукор – 5 ст.л

Приготування:

  1. З капусти зніміть верхні листочки, потім розріжте капусту навпіл або на чотири частини. Тонко наріжте капусту.
  2. Морквину очистіть і наріжте тонкою соломкою. Якщо хочете спростити собі задачу, потріть моркву на тертці для корейської моркви або просто на крупній тертці.
  3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  4. Болгарський перець вимийте, потім видаліть з нього насіння і виріжте плодоніжки. Наріжте перець соломкою.
  5. Помідори наріжте невеликими шматочками .
  6. Огірки наріжте кружальцями або півкільцями.
  7. Всі нарізані овочі складіть у велику каструлю.
  8. У мисці приготуйте маринад для салату. Змішайте оцет з рослинним маслом. Додайте цукор і сіль. Перемішайте.
  9. Отриманою сумішшю полийте нарізані овочі. Добре все перемішайте. Залиште овочі на годину, а потім каструлю з овочами відправте на плиту. Доведіть салат до кипіння.
  10. Варіть салат 5-10 хвилин, а потім в гарячому вигляді розкладіть по стерилізованим банкам. Додаткова стерилізація не потрібна.
  11. Закочені банки переверніть і укутайте. Залиште охолоджуватись  до наступного дня. Потім приберіть салат в банках в комору.

Вдалих вам заготовок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: