Капустка “по-турецьки” – недорога і смачна вечеря для всієї родини!
від Denzhyttya
19 Серпня, 2021
Дуже смачна страва, яка можна готувати в будь-який час року. Ситно, смачно і просто!
Інгредієнти:
- Капуста – 450 – 500 м
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2 шт. (Середня)
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль, перець, сушений часник – за смаком
Для заливки:
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 150-160 м
- Молоко – 180-200 мл.
- Рослинна олія -3 ст. ложки
- Борошно – 2,5 – 3 ст. ложки
- Сіль, перець, перуки, зелень – за смаком
- Сир – 80-100 г.
Приготування:
- Нарізаємо кубиком цибулю, картоплю і болгарський перець. Шаткуємо дрібно капусту, натираємо на крупній тертці моркву.
- Обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо нарізану картоплю і обсмажуємо кілька хвилин.
- Додаємо до овочів капусту, моркву і перець. Готуємо на середньому вогні до зменшення об”єму капусти, періодично помішуючи.
- В кінці солимо, перчимо, додаємо сушений часник за смаком, перемішуємо і перекладаємо все в глибоку миску охолоджуватись.
- Готуємо заливку: змішуємо яйця з молоком, сметаною і рослинним маслом. Вводимо борошно, подрібнену зелень за смаком, сіль, перець, паприку. Перемішуємо.
- Виливаємо заливку в капусту, перемішуємо і викладаємо масу в форму, змащену маслом.
- Випікаємо при 180-190 С протягом 30-35 хвилин. Потім дістаємо запіканку з духовки, посипаємо зверху тертим сиром, меленою паприкою і випікаємо ще близько 5 хвилин до розплавлення сиру.
- Подаємо запіканку, порізавши шматочками.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya