10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Для любителів легких овочевих страв ми зібрали добірку найсмачніших рецептів кабачків в духовці: від зовсім дієтичних до ситних м’ясних. Підійде навіть дітям і тим, хто постійно стежить за своєю фігурою!

1. Хрусткі кабачки в духовці

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Розповідаємо, як зробити ароматну хрустку скоринку!

Інгредієнти:

  • 450 г кабачків
  • 30 г пармезану
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • по 1 ч.л. сушеного часнику
  • базиліка і паприки
  • 0,5 ч.л. орегано
  • дрібка пластівців чилі
  • сіль

Приготування:

  1. Наріж кабачки кружечками, як для смаження на сковорідці. Просоли, перемішай, залиш на 10 хвилин і злий зайвий сік. Розклади їх на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу.
  2. Застели деко пергаментом і злегка змасти оливковою олією.
  3. Висип в пакет борошно і всі спеції, перемішай, додай кабачки і перемішай знову. Розклади їх на деко.
  4. Зверху присип кабачки тертим пармезаном і відправ в духовку на 12-15 хвилин при 210 градусах. Щоб вони були більш хрусткими, включи ще режим гриль на пару хвилин.

2. Кабачки з сиром і спеціями в духовці

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

А якщо обваляти кабачкові палички ще і в сухарях, то вони стануть дуже хрусткими.

Інгредієнти:

  • 3 кабачка
  • 120 г пармезану
  • по 0,5 ч.л. базиліка
  • чебрецю
  • орегано і часникового порошку
  • сіль і перець
  • зелень
  • 2 ст.л. соняшникової олії

Приготування:

  1. Змішай всі трави і спеції з тертим сиром.
  2. Наріж кабачки уздовж, виклади на деко і посип зверху пряною сумішшю.
  3. Збризни кабачки олією і запікай 15 хвилин при 180 градусах.

3. Кабачки з панірувальними сухарями в духовці

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Соковита, гарна і оригінальна страва з кабачків!

Інгредієнти:

  • 4 кабачка,
  • 150 г бекону,
  • 1 цибулина,
  • 100 г панірувальних сухарів,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 лимон,
  • 4 ст.л. оливкової олії,
  • 50 г вершкового масла,
  • 2 помідори,
  • 4 ст.л. тертого сиру.

Приготування:

  1. Розріж кабачки уздовж і залий на 15 хвилин маринадом з 2 ст.л. олії, соку і цедри лимона, часнику і спецій.
  2. Нашаткуй і обсмаж цибулю з беконом, додай до них вершкове масло і ще трохи цедри. Туди ж додай спеції і зелень за смаком, а в кінці – панірувальні сухарі.
  3. Виклади кабачки розрізом вгору на решітку і запечи 7 хвилин при 200 градусах.
  4. На кожен човник поклади трохи цибулі з беконом і сухарями, закрий кружечками помідорів (а можна і не накривати) і посип залишками суміші.
  5. Зверху присип тертим сиром і відправ в духовку ще на 7 хвилин.

4. Кабачки зі сметаною в духовці

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Якщо ти віддаєш перевагу більш ніжним кабачкам – тобі підійде цей рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 кабачок,
  • 100 г сметани,
  • 70 г сиру,
  • 1 зубчик часнику,
  • зелень і спеції.

Приготування:

  1. Наріж кабачки кружечками, приправ і виклади на деко.
  2. Змішай сметану з подрібненим часником, спеціями і тертим сиром.
  3. На кожен кружечок виклади по ложці сметани, присипаючи зеленню і запікай 20 хвилин при 180 градусах.

5. Запіканка з кабачків з яйцями

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Дивовижний рецепт з кабачками для сніданку, обіду або на вечерю.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка
  • 150 мл молока
  • 3 яйця
  • 50 г сиру
  • 6 ст.л. борошна
  • половина пучка зелені
  • оливкова олія
  • спеції.

Приготування:

  1. Наріж кабачки кубиками і виклади в змащену маслом форму.
  2. Збий яйця з молоком, додай туди спеції, нарізану зелень, тертий сир, борошно і ще трохи олії.
  3. Рівномірно залий кабачки отриманою сумішшю і запікай 40 хвилин при 180 градусах.

6. Кабачки з картоплею і помідорами в духовці

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Щоб страва була більш ситною, ми додали трохи картоплі.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка
  • 2 помідори
  • 1 картоплина
  • 150 г сиру
  • 1 цибулина
  • спеції

Приготування:

  1. Наріж цибулю кубиками, злегка обсмаж і виклади в форму. Кабачки, помідори та картоплю наріж кружечками завтовшки близько 5 мм і виклади на цибулю.
  2. Зверху присип все спеціями і запікай під фольгою півгодини при 200 градусах. Зніми фольгу, присип запіканку сиром і відправ назад в духовку, поки він не розплавиться.

7. Кабачки в томатно-сметанному соусі

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Ще один незвичайний і ніжний рецепт кабачків в духовці.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 1 склянка сметани
  • 1 склянка томатної пасти
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • спеції
  • зелень

Приготування:

  1. Кабачки наріж кубиками середнього розміру
  2. присипаючи спеціями
  3. скропи оливковою олією і відправ в духовку на 20 хвилин при 190 градусах
  4. Змішай в сковорідці сметану з томатною пастою, спеціями і нарізаною зеленню
  5. Доведи до кипіння і перемішати до однорідності
  6. Залей кабачки соусом
  7. перемішай і відправ в духовку ще на 5 хвилин.

8. Фріттата з кабачками

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Це пишний італійський омлет, який можна приготувати в духовці.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка
  • 3 зубчики часнику
  • 6 яєць
  • 4 ст.л. соняшникової олії
  • 80 г пармезану
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. базиліка

Приготування:

  1. Подрібни цибулю з часником і наріж кабачки тонкими кружечками. Обсмаж цибулю в половині олії. Додай до неї часник з кабачками, і готуй все разом 3-5 хвилин.
  2. Збий яйця з подрібненим базиліком і половиною тертого пармезану.
  3. Залий цією сумішшю кабачки. Виклади все в форму для запікання, змащену олією, яка залишилася, і присип зверху пармезаном. Запікай 10-15 хвилин при 200 градусах.

9. Кабачки з фаршем в духовці

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Повноцінна основна страва з кабачків для застілля.

Інгредієнти:

  • 3 кабачка
  • 350 г фаршу
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 1 цибулина
  • часник і зелень
  • спеції
  • оливкова олія
  • сир

Приготування:

  1. Розріж кабачки навпіл уздовж і обережно вичисти серцевину.
  2. Натри моркву на тертці, подрібни цибулю і наріж кубиками очищений помідор.
  3. Зроби овочеву зажарку.
  4. Окремо обсмажити фарш.
  5. Перемішай з овочами і приправ спеціями і нарізаною зеленню з часником.
  6. Виклади начинку в кабачкові човники, присипаючи тертим сиром і запікай близько півгодини при 180 градусах.

10. Оладки з кабачків в духовці

10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці

Дивно, але навіть оладки, які ми так звикли смажити, можна запекти в духовці.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 1 яйце
  • 60 г борошна
  • сіль
  • перець
  • 2 зубчики часнику
  • зелень

Приготування:

  1. Натри кабачки на тертці, додай сіль і залиш на 15 хвилин, а потім злий зайву рідину.
  2. Додай яйце, нарізану зелень і часник, і акуратно все перемішати.
  3. В останню чергу додай борошно і спеції.
  4. Виклади кабачкові оладки ложкою на пергамент і запікай 15 хвилин при 180 градусах.
  5. Потім переверни і запікай ще стільки ж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: