Салат з апельсинами і курячою грудкою
від Denzhyttya
21 Серпня, 2021
Раніше я готувала багатошарові салати тільки на свята. Завжди вважала, що з ними занадто багато мороки для буднього дня. Але одного разу в гостях я спробувала салат з курячою грудкою і апельсинами, який тепер часто є на нашому столі.
Я ніколи не могла б подумати, що всі ці інгредієнти так «потоваришуються» в одній страві. Тут і копчена курка, і родзинки, і свіжа морква, і сир, і кислуватий апельсин. Іноді найнесподіваніші поєднання дарують найкращий смак!
Інгредієнти:
- Копчена куряча грудка 300 г
- Твердий сир 130 г
- Цибуля 1 шт.
- родзинки 110 г
- волоські горіхи 110 г
- апельсини 2 шт.
- морква 1 шт.
- сіль 1 дрібка.
- цукор 1 дрібка
- майонез за смаком
- оцет 1 ст. л.
Приготування:
- Наріжте цибулю і залийте її столовим оцтом 9%, додайте сіль і цукор. Залиште маринуватися.
- Копчену курячу грудку дрібно наріжте і викладіть її на плоску тарілку для подачі. Це буде перший шар салату.
- Нанесіть на м’ясо майонезну сіточку і викладіть мариновану цибулю.
- Промийте і обсушіть на паперовому рушнику родзинки. Викладіть їх на цибулю і знову змастіть майонезом.
- Сиру моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Рівномірно розподіліть її по всій поверхні, утворюючи новий шар салату.
- Нанесіть нову майонезну сіточку, а зверху викладіть твердий сир, натертий на дрібній тертці.
- Подрібніть волоські горіхи до зручного вам розміру і викладіть їх на сир. Наступний шар – майонез.
- Апельсини очистіть, розділіть на часточки і наріжте на кубики невеликого розміру. Відіжміть фрукт від зайвого соку і викладіть останнім шаром салату.
Для тих, хто переживає через велику кількість майонезу в салаті, пропоную альтернативи. Спробуйте приготувати соус в домашніх умовах, так ваша закуска буде ще смачніше. Крім того, на полицях магазинів вже можна знайти пісні майонези, в який набагато менше калорій.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya