Рецепт приготування халви з насіння в домашніх умовах з фото
від Denzhyttya
21 Серпня, 2021
Інгредієнти:
- сире насіння 4 cклянки
- борошно 2 склянки
- рослинна олія 1 ст.ложка
- цукор 9 ст. ложок
- вода 2 склянки
Приготування:
- Для приготування халви на першому етапі вам знадобиться 4 склянки сирого насіннячка і м’ясорубка. Сире насіння необхідно ретельно промити в проточній теплій воді і висипати на прогріту сковороду. Вогонь на плиті повинен бути середньої потужності, щоб насіння не згоріло. Постійно помішуючи на сковороді, сушимо насіння і потім досмажуємо до готовності на повільному вогні. Готовність насіння визначається по їхньому смаку, перша ознака, що насіння скоро буде готове – це характерний тріск на сковороді. В цілому насіння смажать від 10 до 15 хвилин. Можна підсмажити насіння в мікрохвильовці, при середній потужності потрібно вибирати режим від 5 до 7 хвилин. Далі смажене насіння в шкаралупі потрібно пропустити через м’ясорубку 4 або 5 разів. Насіння повинне придбати дрібну сипучу і м’яку текстуру.
- Беремо чисту суху сковороду і висипаємо на неї 2 склянки борошна. На повільному вогні, постійно помішуючи, підсмажуємо борошно до світло – жовтого відтінку.
- У зручному посуді зсипаємо перемелене насіння і обсмажене борошно . Ретельно перемішуємо суміш до однорідної консистенції.
- Беремо каструлю, наливаємо в неї воду, додаємо рослинну олію і цукор і доводимо отриманий сироп до кипіння. На повільному вогні варимо сироп рівно 15 хвилин.
- Далі необхідно вилити сироп в суміш борошна і насіння і помішувати все до отримання однорідної маси, яка повинна нагадувати пластилін. Це і є майже готова халва. Можете надати їй будь-яку форму, загорнути в поліетиленовий пакет, остудити трохи і покласти в холодильник. Через пару годин можете подавати смачний солодкий десерт до столу.
Смачного!
Відео: Як приготувати домашню халву?
Через:
dinne.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya