Як приготувати фарширований перець смачніше, ніж у твоєї бабусі

Ми розповімо, як готується за класичним рецептом фарширований болгарський перець. Страва сподобається навіть тим, хто не любить перець. Рис просочується дуже ніжним і апетитним ароматом і виходить неймовірно соковитим. Так що обов’язково при можливості спробуйте порадувати себе і рідних цією смачною стравою.

Фарширований болгарський перець

Фарширований болгарський перець

Інгредієнти:

  • 10 болгарських перців
  • 400 г фаршу
  • 2 шт. ріпчаста цибуля
  • 150 г кетчупу або томатної пасти
  • 200 г солодкої моркви
  • 200 г відвареного рису
  • 150 г сметани
  • 50 г улюбленої зелені
  • рослинна олія

перець

Приготування:

  1. Для початку потрібно вибрати фарш. Блюдо вийде смачніше, якщо фарш буде з двох сортів м’яса – яловичини і свинини. Перекрутити м’ясо в м’ясорубці разом з однією цибулиною.фарш
  2. Ретельно промий рис не менше трьох разів і відправляй його варитися. Варити крупу потрібно приблизно п’ять хвилин до напівготовності. Після цього відкинемо рис на друшляк і перейдимо  до овочів.Мал
  3. Другу цибулину потрібно нарізати дрібними кубиками. Моркву натріть   на крупній тертці. Розігрійте на середньому вогні в сковороді рослинну олію і просмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте до неї моркву і гарненько перемішайте. Коли морква стане м’якою, додайте зажарку в м’ясний фарш.засмажкою
  4. Після цього потрібно дрібно нарізати зелень. Перці виходять особливо смачними з петрушкою, кропом або кінзою. Додайте до фаршу.
  5. Перці для фарширування гарненько вимийте і відріжте хвостики. Після цього виберіть  насіння. Тепер потрібно посолити і поперчити фарш. А також можна за бажанням додати улюблені спеції. Наприклад, коріандр, хмелі-сунелі та італійські трави.
  6. Перці потрібно щільно начинити і акуратно укласти в каструлю з товстим дном. Потім залийте їх водою трохи більше, ніж наполовину. Відправте  на плиту і доведіть до кипіння. А потім вогонь потрібно зменшити до мінімального і тушкувати перці під кришкою півгодини.

Подавати перець на стіл найсмачніше зі сметанкою і пучком свіжої зелені.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: