Смачний яблучний пиріг
від Denzhyttya
23 Серпня, 2021
Цей пиріг не даремно називається “мармеладний дивом», Хоча ніякого мармеладу в ньому немає. Просто запечені часточки яблук карамелізуються і нагадують мармелад. До речі, для пирога з яблуками найкраще використовувати кислі сорти. Тоді ви відчуєте баланс кислого і солодкого смаків.
Інгредієнти:
- яблуко 1,5 кг
- цукор 280 г
- Вершкове масло 50 г
- яйце 3 шт.
- ванілін за смаком
- сіль 1 дрібка.
- пшеничне борошно 80 г
Приготування:
- Вимийте яблука, розріжте їх на четвертинки і половинки, видаліть середину.
- Викладіть на дно форми шматочки вершкового масла, рівномірно засипте 100 г цукру, викладіть половину яблук, потім ще 100 г цукру і яблука,що залишилися.
- Випікайте яблука з цукром 40 хвилин при температурі 190 ° С.
- Щоб приготувати тісто, змішайте яйця з цукром, що залишився, сіллю і ваніліном. Просійте борошно і акуратно перемішайте до однорідності, щоб не зруйнувати повітряну структуру. Скористайтеся лопаткою.
- Залийте тісто у форму з яблуками і випікайте ще 20 хвилин.
Приготування яблучного пирога легко поєднувати з іншими домашніми справами, адже технологія дуже проста. За бажанням подавайте випічку з вершками, сметаною або навіть морозивом.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya