Класичний торт «Захер»
від Denzhyttya
25 Серпня, 2021
Класичний торт «Захер» популярний у всьому світі. Шоколадні коржі з кислуватим прошарком покриває товстий шар смачного ганаша з гіркого шоколаду. Мене цей спокусник підкорив вже давно. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, приготувати торт досить просто. Так що на свята він завжди на столі.
Для цього апетитного шоколадного десерту я вибираю кращий чорний шоколад і додаю тільки натуральний абрикосовий джем. Ніжні бісквітні коржі буквально тануть у роті, залишаючи яскравий післясмак. У сезон абрикосів можна приготувати швидкий домашній джем, додавши до фруктів трохи цукру і пектину.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно 75 г
- мигдальне борошно 50 г
- яйце 3 шт.
- цукор 110 г
- какао-порошок 20 г
- розпушувач 5 г
- вершкове масло 80 г
- вершки 190 мл
- чорний шоколад 130 г
- апельсиновий джем 200 г
- пектин 2 г
- лимонний сік 1 ч. л.
- лікер 2 ч. л.
Приготування:
- Збийте яйця з цукром, додайте мигдальне борошно. Окремо змішайте борошно, розпушувач і какао, з’єднайте з яєчною масою і добре збийте до однорідності.
- Розігрійте 80 мл жирних вершків (33-35% жирності) до температури 50-60 градусів. Візьміть 30 г шоколаду і 60 г вершкового масла, залийте вершками і помішуйте до повного розчинення. Введіть шоколадну масу в тісто.
- Розлийте тісто по двох формах діаметром 18 см. Випікайте коржі в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20 хвилин.
- У джем додайте пектин, лимонний сік і 1 ст. л. лікеру. Проваріть в сотейнику 3-4 хвилини.
- Коли коржі охолонуть, вирівняйте їх, зрізавши верхівку. Помістіть в кільце для випічки (діаметр 18 см) один корж. Змастіть джемом і накрийте другим коржем. Приберіть в холодильник на годину.
- Нагрійте вершки і вилийте на шоколад. Збийте блендером, додайте 20 г підталого вершкового масла і 1 ст. л. лікеру. Ще раз збийте.
- Покладіть торт на решітку і покрийте шоколадним ганашем. Знову сховайте в холодильник на 2-3 години.
Шоколадний торт виходить в міру вологим, з насиченим смаком і легкою кислинкою. Якщо ви обожнюєте солодощі, обов’язково спробуйте цей ніжний десерт. З чашкою ароматного чаю можна з’їсти відразу два шматки!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya