Пиріг «Халвовець»

Польський пиріг «Халвовец» приготувати нескладно, але виходить він дійсно розкішним! Завдяки крему, головний інгредієнт якого – халва, смак десерту виходить незвичайним і насиченим. Прекрасне поєднання з какао і молочною ніжністю ванільного крему.

Щоб поліпшити смак і знизити солодкість пирога, деякі кондитери змащують коржі натуральним ягідним пюре з чорної смородини, вишні, агрусу.

Інгредієнти:

  • яйце 5 штук.
  • цукор 0,5 скл.
  • пшеничне борошно 180 г
  • какао-порошок 3 ст. л.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • сіль 1 дрібка
  • халва 400 г
  • ванільний пудинг 2 шт.
  • молоко 700 мл
  • вершкове масло 250 г

Приготування:

  1. Бісквітний корж. У мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач і какао-порошок. Білки і жовтки відокремте один від одного. Білки з дрібкою солі збийте до стійкої піни. Тонкою цівкою всипте цукор , по одному додайте жовтки. Продовжуйте збивати, порціями підсипте суху суміш.
  2. Перелийте тісто на застелене пергаментом деко розміром близько 20 x 30 см. Випікайте корж при температурі 170 градусів близько 40 хвилин.шоколадний бісквітний корж
  3. Крем. Приготуйте пудинг на молоці відповідно до інструкції на упаковці. Остудіть, порціями додайте  розм’якшеного при кімнатній температурі масла. 300 г халви розкришіть і додайте в крем. Перемішайте.
    ванільний крем з пудингом
  4. Бісквіт розрізати по товщині на 3 коржа. Кожен корж по черзі змажте кремом, зберіть виріб. Верх пирога змастіть кремом і посипте розкришеною халвою.пиріг з халвою

Пиріг стане ще смачнішим, якщо дати йому настоятися протягом декількох годин в холодильнику. За бажанням посипте десерт какао-порошком або тертим гірким шоколадом. Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: