Джем з айви

Айва – осінній фрукт, ароматний, з яскраво-жовтою щільною шкіркою. У свіжому вигляді вона тверда і терпко-кисла, проте в приготованому вигляді набуває зовсім іншого смаку. Після запікання або варіння жорстка м’якоть перетворюється в кисло-солодке рожеве пюре з дрібними крупинками, як у груші.

Якщо варення та джеми із слив, яблук, груш вже поповнили ваш арсенал заготовок, беріться за айву! Це один з кращих плодів для варіння густих джемів і повидла. Через високий вміст пектину айва при варінні швидко перетворюється в драглисту масу.

Джем з айви виходить шалено ароматним, дуже схожим на мармелад. Приємно, що рецепт не вимагає великої кількості цукру. Додаванням паприки, часникового порошку і ароматних трав смак легко відкоригувати в бік кисло-солодкого соусу до м’яса і птиці.

Інгредієнти:

  • айва 2,5 кг
  • цукор 300 г
  • вода 2 скл.

Приготування:

  1. Промиту айву розріжте на четвертинки, видаліть насіння. М’якоть наріжте подрібніше, складіть в товстостінну каструлю, слідом влийте воду.
  2. Каструлю поставте на середній вогонь, вміст доведіть до кипіння. Варіть при періодичному помішуванні, поки вода не випарується. Додайте цукор.
  3. Варіть до розм’якшення айви і розчинення цукру. Зніміть каструлю з вогню, вміст перебийте блендером.
  4. Отриману масу ще раз доведіть до кипіння і відразу ж розлийте по стерилізованим банкам. Банки закрийте, переверніть, закутайте. Залиште до охолодження.джем з айви

Крім чудових смакових якостей, джем з айви має здатність поліпшувати травлення і роботу серцево-судинної системи. Приємного смаку і будьте здорові!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: