Торт без випічки з сухарів

Хочете приготувати торт, але духовка зламалася? Ми знайшли для вас ідеальне рішення. Торт без випічки – просто знахідка для тих, хто готовий експериментувати зі смаками і знаходити нові незвичні поєднання.

Завдяки куразі і чорносливу домашній торт з ванільних сухарів не тільки смачний, але і корисний. Невелика кількість цукру в складі інгредієнтів також дуже радує. Якщо хочете, спробуйте додати в десерт і інші сухофрукти, а також горіхи – однозначно вийде смачно!

Інгредієнти:

  • сухарики 200 г
  • чорнослив 80 г
  • курага 80 г
  • волоські  горіхи 80 г
  • чорний шоколад 120 г
  • вершкове масло 85 г
  • сир 360 г
  • сметана 250 г
  • цукор 80 г
  • ванільний цукор 30 г
  • желатин 1 ч. л.
  • вода 3 ст. л.
  • молоко 2 ст. л.

Приготування:

  1. Подрібніть сухарі, чорнослив, курагу і горіхи в блендері в дрібну крихту. Сухарі можуть бути з родзинками.подрібнення в блендері
  2. Змішайте 70 г вершкового масла і 70 г шоколаду. Розтопіть суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  3. Додайте розтоплений шоколад в крихту і ретельно перемішайте. Повинна вийти шоколадна волога маса.додавання шоколаду в суміш
  4. Для крему змішайте сметану з цукром і залиште на 1 хвилину, щоб цукор повністю розчинився.
  5. В окремій мисці залийте желатин водою, розмішайте і залишіть набухати.
  6. Збивайте сметану з цукром 2-3 хвилини, додайте сир і продовжуйте збивати масу до однорідності.приготування крему
  7. Розтопіть в мікрохвильовці набряклий желатин.
  8. Додайте в желатин 2-3 ложки крему і розмішайте, потім, збиваючи міксером, додайте отриману суміш в залишок крему. Збийте до однорідності.
  9. Застеліть роз’ємну форму харчовою плівкою.
  10. Викладіть торт шарами: чергуйте тонкий шар шоколадної крихти і шар крему. Останній шар повинен бути з крихти.оформлення торта
  11. Закрийте верх торта харчовою плівкою і приберіть в холодильник на ніч.
  12. Помадку для торта потрібно готувати на наступний день, коли торт як слід просочиться. Для помадки змішайте 50 г шоколаду, 15 г вершкового масла і 2 ст. л. молока. Розтопіть суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  13. Полийте торт шоколадною помадкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб схопився шоколад.оформлення торта помадкою
  14. Вийміть торт з форми і перекладіть на тарілку.

Потрібен час, щоб торт просочився, але, повірте, результат того вартий! Сирно-сметанний крем відмінно поєднується з крихтою з сухарів, а гіркий шоколад додає пікантності смаку. Десерт просто чудово підійде для будь-якого сімейного свята.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: