Фаршировані перці по-турецьки

Найкраще використовувати у цьому рецепті  петрушку і кінзу. Але ніхто не забороняє експериментувати і додавати іншу зелень. Обов’язково спробуйте подати страву не з класичною для нас сметаною, а з йогуртом. Вийде дуже незвично і смачно!

фаршировані перці по-турецьки

Інгредієнти:

  • Болгарський перець 8 шт.
  • помідор 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Фарш із яловичини 400 г
  • рис 100 г
  • вода 150 мл
  • сіль 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • зелень за смаком
  • Соняшникова олія за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • паприка за смаком

Приготування:

  1. Очистіть і натріть моркву на великій тертці, цибулю наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді рослинне масло, додайте туди цибулю і обсмажуйте до напівпрозорості. Потім додайте моркву і готуйте ще 2 хвилини.
  2. Всипте на сковороду фарш і обсмажуйте його з овочами 2-3 хвилини. Тепер додайте промитий рис, перемішайте, додайте сіль, перець і солодку паприку. Влийте воду, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності рису – близько 10-15 хвилин. Додайте в начинку рубану зелень.приготування начинки
  3. Виріжте плодоніжки у перців і очистіть їх від насіння. Наріжте кільцями помідори. Наповнюйте перці начинкою, «закриваючи» їх шматочком помідора. Викладайте на змащений олією лист.наповнення перців начинкою
  4. Змастіть перець рослинним маслом і влийте трохи води. Випікайте 50 хвилин при температурі 180 ° С. Не пропустіть момент, коли перець почне рум’янитись, змастіть його соком з деко, накрийте фольгою і готуйте далі.перці на деку

Крім того, в національній турецької кухні часто уникають м’яса, тому поширений рецепт вегетаріанських перців. Фарш замінюють сочевицею. Обов’язково спробуйте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: