Пиріжки з кальмарів
Кальмари мають тонкий, несхожий на інші морепродукти смак. Їх кулінарний потенціал величезний! Але чомусь моєї фантазії раніше вистачало тільки на салати з ними. Відварити, нарізати і змішати з іншими інгредієнтами – що може бути простіше? І це здавалося найкращим варіантом, поки не спробувала приготувати пиріжки з кальмарами.
Захотілося чогось особливого, але так, щоб готувати довго не потрібно було. І кальмари попалися гарні. Рецепт привернув не тільки оригінальною подачею, а й своєю низькою калорійністю.
Інгредієнти:
- кальмари 2 шт.
- рис 100 г
- яйце 2 шт.
- зелена цибуля за смаком
- соус чилі за смаком
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Для початку підготуйте основні інгредієнти. Відваріть рис до повної готовності, а кальмари почистіть (варити їх не потрібно).
- Змішайте рис з подрібненою зеленою цибулею, сіллю, перцем і гострим соусом до смаку. Можна використовувати соус табаско або обійтися дрібкою кайенского.
- Потім нафаршіруйте кальмарів за допомогою ложки і заколіть їх зубочисткою, щоб начинка не випала.
- Викладіть кальмари на сковороду і обсмажуйте з обох сторін по 1 хвилині.
- Накрийте кальмари кришкою і готуйте ще 1 хвилину на вогні трохи вище середнього. Готово!
Щоб довести подачу до ідеалу, приготуйте соус на тій же сковороді. Додайте до масла трохи борошна і томатної пасти, обсмажте. Потім додайте воду і збийте віночком, щоб не було грудочок. Готово! подавайте фаршировані кальмари гарячими і готуйтеся диктувати рецепт всім, хто їх спробує. Тому рекомендую заздалегідь зберегти його.