Додайте мінералку в фарш. Секрет турецьких котлет і літнього соусу за 2 хвилини

Вітаю вас! Сьогодні ми приготуємо шалено смачні турецькі котлети, а до них літній соус. Цей турецький делікатес готується швидко, просто і ви зможете приготувати його навіть якщо у вас немає ніякого кулінарного досвіду.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 600 г
  • Курдючний жир (баранячий) – 100 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Паприка – 1 ст. ложка
  • Орегано – 1 ч. ложка
  • М’ята сушена – 0.5 ст. ложки
  • Сухий часник – 1 ст. ложка
  • Перець чорний – 0.5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Соняшникова олія
  • Листя салату
  • Багет або батон

Інгредієнти для приготування соусу до котлет:

  • Йогурт – 1 шт
  • Листочки свіжої м’яти – 10-15 шт
  • Кінза свіжа – кілька гілочок
  • Оливкова олія
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Лимон – невеликий шматочок

Приготування:

  1. Баранячий жир подрібнюємо ножем до стану фаршу, на грубій терці натираємо цибулю. Цибулю і баранячий жир відправляємо в миску з яловичим фаршем. Фарш солимо і вимішуємо. В іншу миску насипаємо паприку, орегано, сушену м’яту, сухий часник, чорний перець, сіль і видавлюємо з четвертинки лимона сік. У миску зі спеціями наливаємо 100-150 мл сильногазованої мінеральної води, перемішуємо і даємо якийсь час постояти, щоб спеції розмокнули і наситилися водою.
  2. Насичені водою спеції частинами додаємо в фарш і ретельно вимішуємо.Додайте мінералку в фарш. Секрет турецьких котлет і літнього соусу за 2 хвилини
  3. У миску з йогуртом відправляємо дрібно нарізані листя м’яти, кінзи, наливаємо невелику кількість оливкової олії і за смаком солимо, перчимо. З шматочка лимона видавлюємо в миску сік і все ретельно перемішуємо. Свіжий і ароматний соус до турецьких котлет готовий!
  4. На розігріту сковорідку наливаємо олію, формуємо з фаршу тонкі котлетки і смажимо до готовності з обох сторін.Додайте мінералку в фарш. Секрет турецьких котлет і літнього соусу за 2 хвилини
  5. Половинку батона розрізаємо з одного боку вздовж, всередині промазуємо олією, на якій ми смажили котлети і внутрішньою стороною трохи прогріваємо батон.Додайте мінералку в фарш. Секрет турецьких котлет і літнього соусу за 2 хвилини
  6. Внутрішню частину батона намазуємо приготованим соусом, кладемо листя салату, на листя салату викладаємо котлети, їмо і насолоджуємося  неймовірно смачними котлетами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: