Картопля по-грецьки
Де середземноморська кухня, там і грецький салат. Без нього важко уявити європейське меню, хоча, давно пора визнати: ця страва світового масштабу. Але ж самі греки називають її «хоріатіки», що дослівно означає «Сільський салат». І дійсно, головними атрибутами гарніру залишається сир фета, маслини і оливкове масло – те, що у простого грека завжди в надлишку. Без цих інгредієнтів це був би самий звичайний салат з огірків і помідорів.
Але в цей раз ми не будемо ділитися всім відомим класичним рецептом, а розповімо, як приготувати теплий салат по-грецьки. Поєднання продуктів майже те ж саме, але ми додали картоплю і обсмажені продукти на сковороді.
Інгредієнти:
- Болгарський перець 3 шт.
- Сир фета 250 г
- Картопля 600 г
- часник 1 зуб.
- Оливкова олія 5 ст. л.
- Лимонний сік за смаком
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Помийте картоплю і відваріть його в мундирі до повної готовності.
- Поки вариться картопля, наріжте болгарський перець і обсмажте його в маслі на сковороді до м’якості.
- Додайте до перцю зелень, картоплю, сіль, перець і інші прянощі. Перемішайте і тримайте на вогні ще кілька хвилин.
- Заправте картоплю соком лимона і покришіть в нього фету. Готово!
Перець чилі! Ось що зробить салат по-справжньому теплим і додасть пікантну нотку. Ніжний сир фета згладить гостринкою, навіть якщо ви використовуєте пекучий халапеньйо. Якщо ви хочете довести картопляний салат до досконалості і наблизити його до класичного грецького ще більше, додайте оливки. І не шкодуйте фети, так страва виходить набагато смачнішою.