Картопля по-грецьки

Де середземноморська кухня, там і грецький салат. Без нього важко уявити європейське меню, хоча, давно пора визнати: ця страва світового масштабу. Але ж самі греки називають її «хоріатіки», що дослівно означає «Сільський салат». І  дійсно, головними атрибутами гарніру залишається сир фета, маслини і оливкове масло – те, що у простого грека завжди в надлишку. Без цих інгредієнтів це був би самий звичайний салат з огірків і помідорів.

Але в цей раз ми не будемо ділитися всім відомим класичним рецептом, а розповімо, як приготувати теплий салат по-грецьки. Поєднання продуктів майже те ж саме, але ми додали картоплю і обсмажені продукти на сковороді.

як приготувати картоплю

Інгредієнти:

  • Болгарський перець 3 шт.
  • Сир фета 250 г
  • Картопля 600 г
  • часник 1 зуб.
  • Оливкова олія 5 ст. л.
  • Лимонний сік за смаком
  • сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Помийте картоплю і відваріть його в мундирі до повної готовності.
  2. Поки вариться картопля, наріжте болгарський перець і обсмажте його в маслі на сковороді до м’якості.
  3. Додайте до перцю зелень, картоплю, сіль, перець і інші прянощі. Перемішайте і тримайте на вогні ще кілька хвилин.
  4. Заправте картоплю соком лимона і покришіть в нього фету. Готово!

Перець чилі! Ось що зробить салат по-справжньому теплим і додасть пікантну нотку. Ніжний сир фета згладить гостринкою, навіть якщо ви використовуєте пекучий халапеньйо. Якщо ви хочете довести картопляний салат до досконалості і наблизити його до класичного грецького ще більше, додайте оливки. І не шкодуйте фети, так страва виходить набагато смачнішою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: