Пиріг з сиром на сковороді
від Denzhyttya
1 Вересня, 2021
Рецепт пирога на сковороді виручить в будь-якій ситуації: коли у вас мало часу, не працює духовка або коли ви перебуваєте на дачі. Готується така випічка без використання дріжджів, але завжди виходить м’якою і пишною.
Для начинки підійде не тільки сир, але й бринза або адигейський сир. І з твердих сортів сиру рекомендуємо використовувати голландський. Але ви маєте право вибрати свій варіант. Тільки уявіть: повітряне тісто з тягучою сирно-сирною начинкою … Одним словом, успіх цієї страви гарантовано!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 5 скл.
- кефір 500 мл
- соняшникова олія 130 мл
- сіль 1 ч. л.
- яйце 3 шт.
- сода 1 ч. л.
- сир 200 г
- твердий сир 200 г
Приготування:
- У кефір додайте 50 мл рослинної олії , 1 яйце і сіль. Ретельно перемішайте і трохи підігрійте суміш на вогні, продовжуючи помішувати.
- У теплу суміш просійте 3 скл. борошна, перемішайте виделкою до більш-менш однорідної маси.
- Решту 2 скл. борошна просійте на робочу поверхню і змішайте з содою. Викладіть тісто в це борошно і вимішуйте до тих пір, поки майже все борошно не увійде в тісто.
- Скачайте тісто в кулю, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин. За цей час через реакцію соди з кефіром тісто придбає м’яку, пластичну і трохи пористу консистенцію.
- Тим часом приготуйте начинку: сир натріть на тертці, змішайте з сиром і двома яйцями. Ретельно перемішайте до однорідної маси. Можете підсолити за смаком.
- Тісто знову вимісіть (все борошно повинно піти в тісто) і дайте відпочити ще 10 хвилин.
- Розділіть начинку і тісто на кілька рівних частин, за розміром пирога на сковороду. Вийде від 4 до 8 частин, в залежності від того, якого розміру пироги хочете отримати. У нас – 4. Скачайте шматки тіста в кулі, дайте їм полежати 5 хвилин.
- Потім розкачайте кожну чаcтину в коржик (товщиною з палець) і покладіть в центр начинку. Защипніть кінці тіста до центру, на зразок хінкали. Покладіть швом вниз і дайте полежати 5 хвилин.
- Розкачайте їх акуратно, щоб не прорвалася начинка, в корж товщиною 1 см.
- Смажте пироги на розпеченій сковороді з рослинною олією на невеликому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.
Пиріг, приготований на сковороді, підійде як на сніданок, так і на вечерю. За бажанням можете змастити випічку вершковим маслом. Подавати краще в теплому вигляді, але не розрізайте пиріг дуже гарячим – начинка може витекти.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya