Духмяні чудо-рогалики з повидлом

Рогалики з повидлом зробимо з дріжджового тіста, тому мороки не буде. Цей рецепт відмінно підійде для суботнього ранку, коли хочеться побалувати себе і сім’ю смачною свіжою випічкою.

Рогалики з повидлом

Повидло може бути абсолютно будь-якого смаку. Тут важливо тільки одне: варення не повинно бути рідким.

Рогалики з повидлом

Інгредієнти для тіста

  • 500 г пшеничного борошна
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 200 г сметани будь-якої жирності
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. оцту
  • 0,5 ч. л. соди

швидка випічка

приготування

  1. Наріж розм’якшене вершкове масло у велику миску. Потім постав її на середній вогонь і почни розтоплювати.
  2. Не потрібно кип’ятити масло, просто постійно помішуй, щоб воно стало повністю рідким. Потім додай до масла сметану і перемішайдомашні рогалики
  3. Тепер потрібно погасити соду оцтом і швидко додати суміш до масла зі сметаною. Ще раз добре перемішати.
  4. Після цього можеш всипати порційно борошно до рідини. Спочатку перемішуй   ложкою, потім почни вимішувати тісто руками. воно швидко стане еластичним і м’яким.
  5. Зроби з готового тіста товстий валик, який потім розріж на 6 рівних частин. Також заздалегідь застели пергаментним папером.
  6. Кожну з шести частин тіста розкачай качалкою товщиною 2-3 мм.  Коло розділи ножем на 8 частин. Різати потрібно так само, як і піцу.рогалики з варенням
  7. На широку основу кожного трикутника тіста  викладай трохи варення. Потім звертай їх від широкого краю до гострого кінчика. Готові рогалики можеш обваляти в цукрі. Або ж потім посипати зверху цукровою пудрою.
  8. Попередньо розігрій духовку до 180 градусів. Випікати рогалики потрібно приблизно 20-25 хвилин.рогалики будинку

Детальніше можеш ознайомитися з приготуванням у цьому відео від Оксани Пашко.

Сподіваємося, тобі теж сподобався цей чудовий і шалено простий рецепт. Рогалики виходять фантастичними!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: