Духмяні чудо-рогалики з повидлом
від Denzhyttya
1 Вересня, 2021
Рогалики з повидлом зробимо з дріжджового тіста, тому мороки не буде. Цей рецепт відмінно підійде для суботнього ранку, коли хочеться побалувати себе і сім’ю смачною свіжою випічкою.
Рогалики з повидлом
Повидло може бути абсолютно будь-якого смаку. Тут важливо тільки одне: варення не повинно бути рідким.
Інгредієнти для тіста
- 500 г пшеничного борошна
- 200 г вершкового масла або маргарину
- 200 г сметани будь-якої жирності
- 100 г цукру
- 1 ч. л. оцту
- 0,5 ч. л. соди
приготування
- Наріж розм’якшене вершкове масло у велику миску. Потім постав її на середній вогонь і почни розтоплювати.
- Не потрібно кип’ятити масло, просто постійно помішуй, щоб воно стало повністю рідким. Потім додай до масла сметану і перемішай
- Тепер потрібно погасити соду оцтом і швидко додати суміш до масла зі сметаною. Ще раз добре перемішати.
- Після цього можеш всипати порційно борошно до рідини. Спочатку перемішуй ложкою, потім почни вимішувати тісто руками. воно швидко стане еластичним і м’яким.
- Зроби з готового тіста товстий валик, який потім розріж на 6 рівних частин. Також заздалегідь застели пергаментним папером.
- Кожну з шести частин тіста розкачай качалкою товщиною 2-3 мм. Коло розділи ножем на 8 частин. Різати потрібно так само, як і піцу.
- На широку основу кожного трикутника тіста викладай трохи варення. Потім звертай їх від широкого краю до гострого кінчика. Готові рогалики можеш обваляти в цукрі. Або ж потім посипати зверху цукровою пудрою.
- Попередньо розігрій духовку до 180 градусів. Випікати рогалики потрібно приблизно 20-25 хвилин.
Детальніше можеш ознайомитися з приготуванням у цьому відео від Оксани Пашко.
Сподіваємося, тобі теж сподобався цей чудовий і шалено простий рецепт. Рогалики виходять фантастичними!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya