Торт «Єлизавета» зі згущеним молоком
від Denzhyttya
4 Вересня, 2021
Домашні торти – моя пристрасть.
Торт «Єлизавета» готується в 2 етапи. В крайньому випадку, у мене. По-перше, я заздалегідь роблю бісквіт. Залишаю його охолоджуватись на ніч, а вже на наступний день спокійнісінько і швидко займаюся кремом. Це так здається, що десерт готується 2 дня. У сукупності на нього я витрачаю не більше ніж 40 хвилин.
Інгредієнти:
- яйце 4 шт.
- цукор 150-200 г
- пшеничне борошно 200 г
- ванілін дрібка
- яєчний жовток 2 шт.
- згущене молоко 300 г
- вершкове масло 300 г
- вода 50 мл
- шоколадні краплі 100 г
Приготування:
- Першим зробіть бісквіт. Візьміть яйця, відокремте білки від жовтків. Білки збийте до білої піни, поступово додаючи цукор. 4 жовтки розімніть виделкою. Поступово перелийте їх до білків.
- Акуратно перемішайте, щоб маса не сіла. У цю ж миску просійте борошно з ваніліном. Знову акуратно перемішайте лопаткою, розминаючи грудочки.
- Готове тісто перелийте в роз’ємну форму. Готуйте бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Корж спочатку остудіть у формі, а потім – на решітці.
- Через мінімум 3 години розріжте бісквіт на 3 коржа. Тепер приступайте до приготування крему. До 2 жовтків додайте трохи води. Збийте їх. Додайте згущене молоко.
- Поставте ємність з сумішшю на маленький вогонь або водяну баню. Уварюйте крем до загустіння, постійно помішуючи. Розм’якшене вершкове місце збийте блендером.
- З’єднайте уварений крем з маслом. Гарненько змішайте блендером. За смаком додайте ванільну есенцію. Готовим кремом перемажте коржі, верх і боки торта.
Бажано перед подачею до столу дати десерту постояти в холодильнику. До слова, якщо вам подобаються вологі торти, перед нанесенням крем просочіть коржі солодким сиропом. готовий торт «Єлизавета» прикрасьте шоколадним краплями .
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки