Торт «Єлизавета» зі згущеним молоком

Домашні торти – моя пристрасть.

Торт «Єлизавета» готується в 2 етапи. В крайньому випадку, у мене. По-перше, я заздалегідь роблю бісквіт. Залишаю його охолоджуватись  на ніч, а вже на наступний день спокійнісінько і швидко займаюся кремом. Це так здається, що десерт готується 2 дня. У сукупності на нього я витрачаю не більше ніж 40 хвилин.

торт Єлизавета

Інгредієнти:

  • яйце 4 шт.
  • цукор 150-200 г
  • пшеничне борошно 200 г
  • ванілін  дрібка
  • яєчний жовток 2 шт.
  • згущене молоко 300 г
  • вершкове масло 300 г
  • вода 50 мл
  • шоколадні краплі 100 г

Приготування:

  1. Першим зробіть бісквіт. Візьміть яйця, відокремте білки від жовтків. Білки збийте до білої піни, поступово додаючи цукор. 4 жовтки розімніть виделкою. Поступово перелийте їх до білків.
  2. Акуратно перемішайте, щоб маса не сіла. У цю ж миску просійте борошно з ваніліном. Знову акуратно перемішайте лопаткою, розминаючи грудочки.бісквітний торт
  3. Готове тісто перелийте в роз’ємну форму. Готуйте бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Корж спочатку остудіть у формі, а потім – на решітці.
  4. Через мінімум 3 години розріжте бісквіт на 3 коржа. Тепер приступайте до приготування крему. До 2 жовтків додайте трохи води. Збийте їх. Додайте згущене молоко.торт зі згущеним молоком
  5. Поставте ємність з сумішшю на маленький вогонь або водяну баню. Уварюйте  крем до загустіння, постійно помішуючи. Розм’якшене вершкове місце збийте блендером.
  6. З’єднайте уварений крем з маслом. Гарненько змішайте блендером. За смаком додайте ванільну есенцію. Готовим кремом перемажте коржі, верх і боки торта.простий домашній торт

Бажано перед подачею до столу дати десерту постояти в холодильнику. До слова, якщо вам подобаються вологі торти, перед нанесенням крем просочіть коржі солодким сиропом. готовий торт «Єлизавета» прикрасьте шоколадним краплями .

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: