Торт «Бджілка»

Коли я була маленькою, просто обожнювала бабусин медівник. Вона готувала його за класичним рецептом з кулінарної книги. Як на мене, торт «Бджілка» – поліпшена версія медівника.

Повітряний і солодкий торт «Бджілка» – символ дитячого свята.

торт бджілка

Інгредієнти:

  • яйце 4 шт.
  • мед 420 г
  • цукор 450 г
  • сода 18 г
  • пшеничне борошно 750 г
  • молоко 500 мл
  • яєчний жовток 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль 3 ст. л.
  • вершкове масло 200 г

Приготування:

  1. 4 яйця змішайте віночком з 250 г цукру. Тепер тонкою цівкою перелийте в цю суміш 400 г рідкого меду, не припиняючи перемішувати. Далі просійте туди 740 г борошна разом з содою.
  2. Замісіть м’яке липке тісто за допомогою лопатки. Миску з тістом накрийте харчовою плівкою, відкладіть в сторону. Тим часом приступайте до готування крему.
  3. Молоко перелийте в каструлю. У піалку вилийте жовтки, їх засипте цукром, що залишився. Гарненько їх перемішайте. Крохмаль перемішайте з 1 ст. л. борошна.медовий торт
  4. Цю суху суміш пересипте до жовтків з цукром. Додайте в піалку також трохи молока. Перемішайте масу до однорідності. Молоко в каструлі доведіть до кипіння.
  5. Тепер молоко зніміть з плити, а на неї поставте ємність з яєчно-крохмальною сумішшю. Тонкою цівкою перелийте до неї гаряче молоко, постійно перемішуючи.
  6. Цю суміш перелийте в каструлю. Варіть її на середньому вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки вона не загусне. Спочатку з’являться грудочки.
    торт на медових коржах
  7. Але через 3-5 хвилин крем стане гладким, буде відставати від стінок каструлі. Головне – не припиняйте перемішувати віночком. Коли крем буде готовий, вогонь вимкніть.
  8. Поки крем охолоняє в каструлі, зробіть коржі. Тісто розділіть на 4-5 рівних частин (залежить від розміру деко). Деко вистеліть пергаментом.
  9. Розподіліть один шматок тіста по поверхні деко. Випікайте коржі по черзі по 7 хвилин на кожен в розігрітій до 180 градусів духовці.медовик з заварним кремом
  10. Потім дайте коржам охолонути. Тим часом розм’якшене вершкове масло збийте міксером. Пересипте його до заварного крему. Туди ж додайте 1 ст. л. меду. Перемішайте блендером.
  11. Крем готовий. Перемажте ним коржі, які попередньо потрібно злегка просочити простою водою. Обсипте торт зверху і з боків  подрібненими  горішками. Надішліть десерт в холодильник на ніч.домашній торт
Торт «Бджілка» готовий! Наріжте його квадратами і подавайте кожному  порційно, прикрасивши  листочками м’яти або свіжими ягодами. Така кількість інгредієнтів розрахована на десерт вагою 3-4 кг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: