Рибні консерви в магазині більше не купую. Тепер роблю цей рибний салат, який в десятки разів смачніший.
від Denzhyttya
5 Вересня, 2021
Рибний салат, який в десятки разів смачніший за магазинні консерви. Салат дуже простий у приготуванні. Вже зробила кілька баночок на зиму.
Інгредієнти:
- Риба: сира тюлька, салака або скумбрія – 2 кг (вага очищеної рибки).
- Помідори – 2 кг.
- Цибуля – 2 кг.
- Морква – 1 кг.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 стакан (200 мл).
- Оцет (9%) – 6-7 ст. л.
- Олія.
Приготування:
- Рибку очистити від нутрощів, помити і дати стекти зайвій рідині. Беремо очищеної рибки 2 кг.
- Помідори перебити блендером або пропустити через м’ясорубку поставити в більшу каструлю на вогонь і від моменту закипання проварити 15 хвилин.
- Тим часом моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити моркву і цибулю до м’якості орієнтовно 10 хвилин.
- До підтушених помідорів даємо засмажену цибулю з морквою, цукор і сіль і гарно вимішуємо. Тоді додаємо усю рибку, легенько вимішуємо, і від моменту закипання готуємо на малому вогні 30 хвилин, час від часу помішуючи.
- Через 30 хвилин додаємо оцет і готуємо ще 20 хвилин.
- Готуємо стерилізовані банки і кришки, гарячий салат накладаємо по баночках закриваємо кришками і окутуємо до охолодження.
- З цієї порції виходить 8 півлітрових баночок.
Смачного вам!
Джерело:
ukrainians.today