Рецепт аджики від Мікаеля Арояна: 3 варіанти
від Denzhyttya
10 Вересня, 2021
Цей соус – частий гість на моєму столі. Друзі дивуються: їздила адже в Україні, а готувати стала страви кавказької кухні! Але встояти просто неможливо. Ділюся своєю знахідкою, щоб і ви по-справжньому оцінили цю заготовку. Всі три види аджики без варіння, тому багато часу на приготування не знадобиться.
Горіхова аджика
Інгредієнти:
- 200 г червоного гострого перцю
- 500 г болгарського перцю
- 300 г часнику
- 50 г хмелі-сунелі
- 80 г солі
- 50 г кінзи
- 50 г рослинного масла
- 200 г волоських горіхів
Приготування:
- Очистіть від плодоніжок і зерен гострий і болгарський перець. Подрібніть ці овочі з часником в м’ясорубці.
- Додайте хмелі-сунелі і пропустіть ще раз через м’ясорубку всю суміш.
- Тепер додайте сіль, рослинне масло, подрібнені горіхи і кінзу, перемішайте.
- Перекладіть аджику в банки і зберігайте їх у холодильнику.
Зелена аджика
Інгредієнти:
- 5 штук. зеленого гострого перцю
- 5 штук. болгарського перцю
- 2 головки часнику
- 100 г кінзи
- 100 г петрушки
- 1 ст. л. кропу
- 2 ст. л. солі
- 50 г м’яти
- 1 ст. л. коріандру
- 2 ст. л. цукру
- 4 ст. л. оцту
- 1 ст. л. орегано
- 0,5 склянки соняшникової олії
- 1 ст. л. майорану
- 50 г зелені тархуна
Приготування:
- Очистіть болгарський і зелений гострий перець від плодоніжок і насіння.
- Очистіть часник і гарненько промийте зелень.
- Пропустіть через м’ясорубку зелень, часник і обидва види перцю.
- Додайте орегано, коріандр, кріп і майоран, сіль, цукор, оцет і соняшникову олію. Гарненько перемішайте.
- Розкладіть аджику по банках і відправте в холодильник.
Суха аджика
Інгредієнти:
- 600 г гострого червоного перцю
- 4 ст. л. сухого коріандру
- 7 зуб. часнику
- 2 ст. л. хмелі-сунелі
- 0,5 ч. л. насіння кропу
- сіль за смаком
- цукор за смаком
Приготування:
- Підсушіть на сковороді насіння кропу і коріандр.
- Подрібніть часник і перець в м’ясорубці, додайте спеції.
- Викладіть суміш на сковороду і нагрівайте, постійно помішуючи. Додайте хмелі-сунелі.
- Після того, як маса охолоне, додайте сіль і перемішайте.
- Надішліть аджику в банки і поставте в холодильник.
Виявляється, аджика з перцю поєднується практично з усіма улюбленими стравами. Експериментуйте з кількістю інгредієнтів на ваш смак. Якщо любите пікантні приправи, додайте побільше часнику і перцю. А якщо хочете щось легше, зменшуйте кількість цих овочів.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya