Печінковий пиріг

Субпродукти – дуже делікатна кулінарна тема. Чи не кожен шеф-кухар вирішиться вводити їх в меню ресторану. Максимум, що можна знайти, так це чудовий паштет з чіабаттою і ягідним соусом. Однак страва, про яку ми розповімо вам сьогодні, гідно того, щоб отримати визнання на гастрономічному рівні. І це печінковий пиріг.

Все вірно, високий пиріг на пісочному тісті, а не знаменитий торт з печінкових млинців. Для нього точно так само використовується куряча печінка! А також ніжна вершкова заливка і дрібка зелені.

печінковий пиріг

Інгредієнти:

  • яйце 3 шт.
  • сметана 250 мл
  • вершкове масло 170 г
  • сіль за смаком
  • цибуля 500 г
  • соняшникова олія за смаком
  • сода 0,5 ч. л.
  • куряча печінка 500 г
  • пшеничне борошно 200 г
  • зелень за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте пісочне тісто: змішайте натерте вершкове масло з борошном, содою і 50 мл сметани. Замісити тісто, скачайте в кулю і приберіть його в холодильник.що приготувати з печінки
  2. Наріжте цибулю і обсмажте її в рослинній олії до золотистого кольору.куряча печінка рецепт
  3. На тій же сковороді обсмажте курячу печінку. Подрібніть її в пасту і змішайте з цибулею. Посоліть і поперчіть суміш за смаком.рецепт пирога з печінкою
  4. Викладіть тісто у форму для запікання і зробіть основу для пирога з бортиками.печінковий пиріг
  5. Викладіть печінкову суміш на тісто і залийте яйцями, збитими з  сметаною, що залишилася. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.як приготувати курячу печінку

Рецепт простий, але вкрай вдалий. Печінковий пиріг із задоволенням їдять навіть вибагливі діти. Урізноманітнити смак пирога можна соусом зі смородини і часником: вони добре поєднуються з курячою печінкою. Бажаємо вам приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: